Google strādā pie mikromaksājumiem par saturu

Šodien piesēdos pie Google Readera, lai paskatītos, kas interesants notiek pasaulē. Viena no lietām, ko atradu vērtīgu bija raksts par to, ka Google strādā pie mikromaksājumu platformas, kas būtu paredzēta laikrakstu satura apmaksai. Raksts ir mēnesi vecs, bet es to izlasīju tikai šovakar, bet tā kā tas ir no sērijas “der zināt”, tad lieku savā publiskajā grāmatzīmē.

Google believes that an open web benefits all users and publishers. However, “open” need not mean free. We believe that content on the Internet can thrive supported by multiple business models — including content available only via subscription.

Augustā Mērdoks teica, ka nākamgad grib ieviest maksas saturu savos interneta īpašumos. Googles piedāvājums ir lasāms iekš PDF.

Pie reizes izdomāju notestēt vēl vienu jaunumu no Googles servisiem – PDF atrādītāju.

PDF dokuments redzams zemāk.

6 thoughts on “Google strādā pie mikromaksājumiem par saturu

  1. Krotow

    Googles PDF atrādītajs jau kopš pavasara ļauj skatīties Gmail un Google Apps pievienotos PDF. Kvalitāte tiešām ļoti laba. Interesanti, kā darbosies samaksa.

    Atbildēt
  2. Knaģis

    Man tas PDF vieweris ieslēdz bezgalīgu ciklu redirektiem starp diviem googles saitiem. Kā rezultātā, protams, neko nerāda.

    Atbildēt
  3. Atbalss: Times Co. reklāmas ieņēmumi un maksas saturs internetā | Pods.lv

  4. Atbalss: E-bibliotēka internetā | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *