Inbox.lv ledus halles maksātnespēja

Pāris dienas atpakaļ kaut kā nejauši uzskrēju ziņai Dienā par to, ka Inbox.lv ledus halle ir atzīta par maksātnespējīgu.

“Babītes hokeja halles” maksātnespējas procesa pieteikumā norādīts, ka šā gada 16.martā Rīgas rajona tiesa nodeva bezstrīdus piespiedu izpildīšanai saistību, kas izriet no 2002.gada aizdevuma līguma, kas noslēgts starp “Babītes hokeja halli” un “Latvijas Hipotēku un zemes banku”. Tiesas lēmums nav pārsūdzams, un tādēļ uzņēmumam marta vidū iestājusies saistība maksāt bankai 1,386 miljonus latu.

Vienlaikus “Babītes hokeja halle” arī norāda, ka jau 2007.gadā uzņēmuma aktīvi pārsniedza parādsaistību apmēru. Līdzīga tendence bija vērojama arī 2008.gadā, kad uzņēmuma aktīvi veidoja 1,403 miljonus latu, bet parādsaistības – 1,563 miljonus latu. Šā gada 31.martā savukārt aktīvu vērtība bija 1,433 miljoni latu, bet parādsaistības – 1,619 miljoni latu, teikts maksātnespējas pieteikumā.

Tādējādi “Inbox.lv” ledus halles īpašnieki uzskata, ka uzņēmums faktiski ir maksātnespējīgs.

Tās pašas dienas vakarā ir raksts par to, ka iespējams uzņēmums izķepurosies.

Par neadekvātu Koziols uzskata “Latvijas Hipotēku un zemes bankas” rīcību, martā informējot par ilgtermiņa kredīta laušanu un prasību uzreiz atmaksāt visu aizdevuma summu. Tas arī izraisījis uzņēmuma maksātspējas problēmas. Lai arī ar kavējumiem, “Babītes hokeja halle” saistības tomēr tupināja pildīt, uzsvēra Koziols, tādēļ bankas lēmums viņu pārsteidzis.

Uzmanību šai ziņai piesaistīja tas, ka pirms gada halle nomainīja nosaukumu uz Inbox.lv ledus halli un šis joks Inboxam izmaksātu 300 000 Ls 5 gadu garumā jeb 60 000 Ls gadā.

Un stulbākais ir tas, ka visos medijos izskan šis skaļais nosaukums Inbox.lv ledus halle ir maksātnespējīga. Tu labu gribēdams investē naudu sava zīmola atpazīstamības celšanā un zīmola nesējs ņem un sataisa šitādu šmuci. Stulbi.

Ietekmējos no Danaki bloga ieraksta.

4 thoughts on “Inbox.lv ledus halles maksātnespēja

  1. BlackHalt

    Es īsti nesapratu to Inbox.lv zaudējumu.
    Inbox.lv vienmēr ir izcēlies ar sadarbību ar… .
    Es domāju, ka Inbox.lv neko no tā visa nezaudēs.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *