Lattelecom optiskie tīkli

Pirms nedēļas rakstīju par to, ka Lattelecom ir palielinājis ārzemju trubas caurlaidību un tagad visi var kačāt uz vella paraušanu.

Turpinot tēmu par trubām, gribēju iemest saiti uz Lattelecom blogu par optikas attīstību. Pagājušā gada nogalē pirmo reizi uzzināju par to, ka Rīgā būs daži laimīgie, kas izbaudīs savās mājās optikas labumus. Raivis Mackevičs ir uzsācis rakstīt blogu par to kā Lattelecom attīsta optiskos tīklus.

Ok, ok, pašlaik  gan tas ir pieejams tikai Zolitūdes mikrorajonā Rīgā, un nedaudz aiz “Jāņiem” arī Ķengaraga iedzīvotājiem Rīgā, tomēr 2 gadu laikā teju visi Rīdzinieki varēs baudīt optiskā tīkla iespējas.  Šajā “dižķibeles” laikā šī ir lieliska ziņa mums visiem.  Savukārt 4-5 gados Lattelecom plāno attīstīt šo tīklu visā Latvijā un dot iespēju pieslēgties virs 450 000 dzīvokļiem pie “Nākotnes tīkla”. Rīga, Jelgava, Liepāja, Salaspils, Olaine, Cēsis, Rēzekne, Aizkraukle u.t.t. visā Latvijā attīstīsim jauno infrastruktūru.

Twitter lietotājiem būs vēl labāka ziņa, jo Raivim ir arī twitter konts par LTC optisko tīklu attīstību.

Šādi twitter ieraksti mani sāpina, jo es to pašu maksāju par DSL. 🙁

15. maijā Ķengaragā pieslēgts pirmais klients pie Lattelecom optiskā tīkla. 100 Mbit/s internets, televīzija, telefons – 19.98 Ls mēnesī.

Tagad var teikt, ka tuvojas šaraškinu kantoru gals, jo telekoms iebrien optikā. Žēl, ka tāda laime ir tikai daudzdzīvokļu māju iemītniekiem.

19 thoughts on “Lattelecom optiskie tīkli

  1. jurka

    Nav īsti par tēmu, bet tomēr telekoms :).
    Vai kāda pietuvināta persona nezin vai ir cerība kādreiz Lattelecom TV ieraudzīt TV6 kanālu ? Ar lielāko prieku mainītu esošo TV provaideri pret LTC ja tik ne šī kanāla iztrūkums. Vai tā ir LTC vai ViaSat ietiepība ka gadiem nevar vai negrib vienoties par šī kanāla rādīšanu ?

    Atbildēt
  2. normunds

    Vai tā ir LTC vai ViaSat ietiepība

    Tā pat nav ietiepība, viasat stratēģiskā vēlme ir lai pēc iespējas vairāk cilvēku nopērk viņu šķīvjus, līdz ar to LTC ir ļoti nevēlams konkurents.

    Atbildēt
  3. spotonelv

    piedāvājums gan ir labs izdevīgs utt , ja man imantā tāds būtu uzreiz paņemtu.
    bet man gan pagaidām izskatās ka optiskai projekts nomirs nedabiskā nāvē.
    jo es nosapņoju ka cilvēki kas izplata šo pasākumu ir super neaktīvi, un ja lattel… pēc kāda laika paskatīsies kā ir aizgājis šis superīgais piedāvājums, tad vienīgais secinājums no tā būs vērt šo piedāvājumu ciet. 🙁

    Atbildēt
  4. !!!

    btw, par Twitteri runaajot, man te sekot pieteicaas shitaads: http://twitter.com/lattelecom_web Testee dazhaadaas vietaas LTC interneta aatrumu un raksta par to. Vispaar inchiigi.

    Atbildēt
  5. karuuzo

    Manā mājā (Imanta, daudzdzīvokļu) jau kādu gadu karājas lapiņa (ja nav norauta) ar optikas piedāvājumu, parastiem mirstīgiem apmēram tie paši 20Ls par 100Mb/s, bet biznesa pieslēgumam (neatceros cenu) vispār var 1Gb/s. Koļegam pirms kāda pus gada vispār par sviestmaizi (zem 10Ls) ievilka 100Mb/s, gan līgums uz gadu un pēc gada ~20Ls, ja gribēs. Nesaprotu par ko tāda ažiotāža.

    m

    Atbildēt
  6. links

    karuuzo, te pa to naudu ir bezmaksas vietējās telefonsarunas, internets un televīzija, kura sākusi arī HD kanālu translēt.

    Atbildēt
  7. Mārcis

    Pirms minūtes piezvanīju uz Lattelekom un pārslēdzu ātrumu no 5 Mbit uz 10 Mbit. 🙂
    Man gan uz optisko ilgi nespīd, jo centrā neviens šādas lietas nesteidzas ievilkt. Mikrorajonos iedzīvotāju blīvums lielāks un vieglāk ievilkt kabeļus.

    Atbildēt
  8. jurka

    Bet Baltkoms un Izzi, kas arī ir Viasat konkurenti, šo kanālu rāda. Noslēguši tik veiklu līgumu, ka Viasat nevar atteikties dot kanālus jeb tur kāds cits āķis ?

    Atbildēt
  9. normunds

    Jurka, BTV un Izzi ir kabeļtelevīzijas. Viņu auditorija 95% dzīvo daudzstāvenēs, kur jebkuram sat operatoram ir mazas cerības pagrābt klientu. LTC, savukārt, DSL tīkls ir ne tikai daudzstāvenēs, bet arī privātmājās un tur nu viņi dabon cīnīties par klientu ar viasat, ntv+ un citiem.

    Bez tam, cik es lasīju, LTC ciparu TV nemaz tik daudz abonentu nav, pagājušā gada gada septembrī šiem bija 10k abonentu, tagad varbūt vēl būs pielasījuši kādus 4-5 tūkstošus. Salīdzinājumam gan BTV gan Izzi katram abonentu skaits ir pāri 100 tūkstošiem.

    Atbildēt
  10. atis

    Kas vainas šaraškina kantoriem, manuprāt tie piedāvā ļoti labu servisu par ļoti labu naudu.

    Bez tam – tas tikai veicina konkurenci – nebūtu mums šaraškina kantoru, telekoms slauktu 50 Ls mēnesī par kautkādu DSLu. Šajā ziņā mums ir vislabākā situācija Eiropā.. Telekoms tikai tagad ir aptvēris kādus zaudējumus tas viņiem sagādā un cenšās kautko labot – solot visādus nevienam nevajadzīgus komplektus – TV + telefons..

    Atbildēt
  11. noisex

    jurka: Viasats vienkarshi neatljauj radit/negrib vienoties ar citiem TV (shaja gadijumaa LTC) par vinju kanalu retransleshanu. Vinjiem tas nav izdevigi, lai arii ir piedavats, ka var nakt ar visu Viasat paku, kaa atseviskju paku…bet nee 🙂 TV3 ari nav ipashi “digitals” 😀 – bet nu ar virzemes apraides kanaliem ir biku cita opera.

    normund, tagad klientu skaits ir 3x lielaks un domaju, ka bus vel vairak…bet nu redzes, kaa ies aridzen ar DVBT ievieshanu.

    Par optiku, domaju, ka lietotaji pavilksies :D…teoretiski var laist ari daudz lielaku atrumu, piekam simetriksu full-duplexaa GPON

    Atbildēt
  12. Atbalss: Mājas DSL klientiem palielinās ātrumu | Pods.lv

  13. Atbalss: Ietekmē optikas tīkla plānus | Pods.lv

  14. Atbalss: Ietekmē Lattelecom optikas tīkla plānus | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *