Windows 7 kastes dizains noplūdis internetā

LongT iemeta saiti uz Windows 7 kastes dizainu paraugiem, kas ir nopludināti internetā.

Kopš XP laikiem neesmu īpaši interesējies par jaunajiem sasniegumiem, jo jaunais Microsoft virziens ar perētājsistēmu mani neuzrunāja. Savulaik bija runas, ka jaunajā sistēmā programmas nebūs saistītas ar reģistru un tās varēs vienkārši iekopēt datorā un tās strādās, man patika, bet tad tas kaut kā pačibēja.

Es pat īsti nesaprotu, kas ir Windows 7. Tas ir ķipa gailis?

49 thoughts on “Windows 7 kastes dizains noplūdis internetā

  1. Krotow

    Un ko ar to kasti iesākt, ja saturs tā kā tā tiks iegūts online no darba, augstskolas vai torrentiem? Ielikt plauktā?

    2 Toms: Drīzāk vistu vanags 😉

    Atbildēt
  2. Poasis

    Nesaprotu es šito iesūnojošo viedkli. Kad iznāca XP, visi teica, ka mūžīgi turēsies pie W98, jo nekā labāka nekad nebūs, tagad iznāca vista, un visi sūtīja vistu uz klēti, sakot, ka xp ir labākais, tūlīt iznāks w7, kas ātrdarbībā ieliek xp, bet mēs tāpat gribam palikt pie xp 🙂
    Nesaprotu, tas ir iesūnojis konservatīvisms vai tā ir pirmā pazīme, ka pensijas vecums nāk? 😀
    Penžas arī atgaiņājas ar rokām, kad rāda kādu “jaunu” tehnoloģiju 🙂

    Atbildēt
  3. henrymighty

    XP pieklibo atmiņas un vairāku kodolu apgūšana, šķiet, kompis šad tad varētu būt mudīgāks. Un nepatīk, ka no maniem 4Gb atmiņas redzu tikai 3Gb. BTW lasi.lv apsteidza google readeri un parādījā man šo rakstu pirmajā lapā pa visu ekrānu 😉

    Atbildēt
  4. Aidus

    Tiem kas dzīvo kastē. Windows seven ir windows vista kādam tam vajadzēja būt, stabils un ātrs. Lietoju RC un nevaru teikt nevienu sliktu vārdu par šo os.

    Atbildēt
  5. Smirnoff

    Kaut kāda ļoti zema līmeņa vizualizācija, kas liek apšaubīt faktu, ka ir nākusi no MS darboņiem…. drīzāk kāda avantūrista wannabe cool darbiņš….

    Atbildēt
  6. Vilx-

    Pievienojos Aidus. Cik saprotu, Microsoft ir atkārtojis to pašu gājienu, ko jau reiz izdarīja ar Win2000 un WinXP. Vispirms izlaiž jauno OS tādu, kāda tā ir sanākusi, tad dabon publikas atsauksmes, pieslīpē, un pēc īsa brīža izlaiž kā nākamo OS. Domāju, ka šis Windows 7 varētu arī būt tas, kas tad reāli nomainīs WinXP un Vistu, un kalpos kā nākamās piecgades mainstream OS. Atsauksmes arī pagaidām tikai tās labākās dzirdētas, lai arī domāju, ka tur pie vainas varētu būt kontrasts ar Vistu. Varbūt arī tā ir daļa no Microsoft stratēģijas…

    Atbildēt
  7. Krotow

    2 BlackHalt: Grāmatas no plaukta, lai tur iespiestu zaļo kašteli, laukā nemetīšu. Tad labāk bez kastes. Ja vienīgi tajā SUSE Linux CD turēt – arī tas ir zaļš 😛

    Atbildēt
  8. Toska

    Nezinu, kas to izdomaja, bet tas ir vnk. debīli, ielikt to uzlecošo joslu IE is missing updates.. un tad redirektēt uz Mozilla…

    Atradušies Mozilla fani.

    Atbildēt
  9. Indzha

    Lieptoju RC – un pirmais kas mani pārsteidza bija Draiveru saderiiba
    Vistai es nevareeju iebarot vienas savas kartes draiverus – sacija negarsho un viss
    Arii sakotneejaas W7 versijas bija taadas pashas
    Bet RC – ir labaaks par labu – baro kaadus draiverus gribi – pat W200/XP draiverus panjeema un straadaa viss perfekt 😀
    Vienīgais kas man drusku nepatīk un nav pierasta lieta ir Search… funkcija … taa drusku veel klibo … bet gan jau buus OK
    Pagaidām negribu XP vairs pārlikt atpakaļ …

    Atbildēt
  10. CooLynX Raksta autors

    A kā ir ar resursu ēdelīgumu? Es te taisos jaunu kasti ņemt un negribu pirkt ramu tikai tāpēc, lai pabarotu OS.

    Atbildēt
  11. Viesis

    RAMs jau nu gan šobrīd ir lēts un pērkot jaunu datoru, ja vien tas nav paredzēts tikai mājsaimnieces lietošanai, likt kaut ko mazāku par 8GB diez vai ir jēga (arī vairāk ne), rama rezerve ļauj daudz brīvāk justies sistēmai un mazāk aiztikt cieto disku, kas kā zināms ir vislēnākā darbība.
    Piebildīšu, ka runāju tikai par x64.
    Par Win7 RC1 varu teikt tikai tos labākos vārdus, ramu rupji rēķinot aizņem vismaz 2x mazāk nekā mājputns līdzīgos apstākļos. Noteikti 32bitu versijas aizņem vēl mazāk, ja salīdzina ar x64 un, ja nemaldos, šis izmantojums kaut kādā mērā ir atkarīgs arī no tā, cik daudz datoram atmiņa fiziski ir ielikta.
    Vēl neesmu pietiekoši win7 testējis, lai izdarītu nopietnus secinājumus, bet iespaids ir tiešām pozitīvs, pievienojos viedoklim, ka win7 ir uz palikšanu un vistai tādai vajadzēja būt no paša sākuma.

    Atbildēt
  12. Shadowbird

    Ņemot vērā, ka 8 GB lielākajai daļai mātesplašu ir fiziskais RAMa maksimums (ja neskaita tās, kam vēl ir 4), es neteiktu, ka multi-purpose datoram mazāk nav jēgas likt. Zem 4 gan nav vērts līst (ar post-XP windām), bet 8 nu nekādi nav apakšējā robeža, tie (šobrīd) ir adekvāti griesti. Man W7x64 ikdienā vairāk par 1,5 GB dīkstāvē un 2 GB pie aktīvas brauzēšanas (un arī tikai tāpēc, ka Chrome katrs tabs ir atsevišķa programma ar visu OS overhead) tāpat nelieto — 2 GB brīvas atmiņas ir pietiekoši, kamēr nemēģina reizē darbināt, piemēram, HD ripošanu, Photoshop un 3D renderēšanu. Es teiktu, ka 4 GB ir pilnīgi pietiekoši, 6 GB — ar rezervi, un 8 — ļoti specifiskām situācijām/konfigurācijām (vai lielummānijai).

    Atbildēt
  13. Indzha

    Par rijību jāsaka tā – kad vēl bija w2000 tad ar bija tā, ka RAM’s diezgan spieda – un bija bieži restarti utt. parādījās XP RC bija ļoti OK.
    Tad tagad tas pats ir ar W Vista un W7 – W7 ir visas tās pašas lietas, kas Vistai – bet pat manam datoram kam nav pat P Core 2, bet gan P Celeron D 3Ghz (kas jau ir vēsture un jau tuvu salīdzinājumam ar rakstāmmašīnu – W7 strādā perfekti – ātrumi pat nezinu vai vispār atpaliek no XP darbības ātrumiem man sesijas laikā ~ 600Mb RAM’s ir aizņemts ar visām fīčām no 1GB a proču noslodze vispār nekāda – Vistai procis bija 80% RAM’u ēda uz padod tik … visu kas bija

    Atbildēt
  14. CooLynX Raksta autors

    Tad būs vien jānogaida, kad tas brīnums nāks pasaulē un jāpaņem licencētā versija mājas kompim.
    http://www.techdreams.org/microsoft/windows-7-price-to-start-from-199rumors/1306-20090207
    Šobrīd dzīvojos no darba portatīvā un mazās tabletes – uz abiem gandrīz visas programmas ir licencētas. Domāju, ka Microsofts ir sagaidījis, ka es beidzot arī lielai kastei paņemu licenci – tik ilgus gadus esmu mācījies uz šīs OS, ka ir beidzot pienācis laiks, kad varu atļauties un nopirkt arī legālas tiesības to lietot. Pelnījuši gan viņi nav, jo nav parūpējušies lokalizēt cenas vietējam tirgum.

    Atbildēt
  15. CooLynX Raksta autors

    Es te vēl sev iemetīšu vienu saiti ar atziņu.
    Vistas cenu salīdzinājums.
    http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editions/default.aspx

    Papētot sīkāk piedāvātās iespējas, sapratu, ka patiesībā nav būtiskas atšķirības starp bāzes OS par $200 zaļajiem un mega biezo piedāvājumu par $320, jo tur nekā tāda īpaša nav par ko maksāt papildus $120 naudiņas.

    Atbildēt
  16. japets

    Es arī apsveru paņemt W7 Home, kad būs iznācis.// Ja vien bez darba nepalikšu 😉
    Šobrīd uz kompja stāv beta, ko negribu pārinstalēt uz RC, jo lietojams viņš tā pat ir un paralēlo XP vairs nebūtoju vispār.

    Atbildēt
  17. Viesis

    Shadowbird: Vispār jau mēs runājam par vienu un to pašu multi-purpose dators = mājsaimnieces vajadzības. Raksta autors manuprāt ir ar daudz augstākām prasībām un vajadzībām. Visumā Tev piekrītu. Par tiem 8GB es runāju aiz vairākiem iemesliem – pieredzes ar vistu, kas spēj aizaudzēt jebko (4 vai 8 pilnīgi bez starpības), specifiskām programmām, kam to vienkārši vajag (foto, audio, video apstrāde, CAD utml.), un [nelāgā] darba stila atverot vairākus desmitos logu un apakšlogu, nu un protams, atmiņas cenas. Win7 vēl nelietoju tik ilgi, lai varētu apstiprināt mazāka RAM nepieciešamību ilgtermiņā, bet izskatās, ka ilgāku laiku darbojoties tas pat samazina izmantoto atmiņas apjomu pretēji Vistai un citiem win, tākā 7-ajam ar 4GB varētu būt arī pilnīgi pietiekoši, ja vien sainstalējot visas vajadzīgās programmas atkal nesāksies kāda atmiņas noplūde.

    Atbildēt
  18. Jānis

    Attiecībā par ram. Vakar izdevās uzlikt W7 uz mazā Asus EeePC 701 modeļa, kam 900Mhz procis un 512MB ram. Kā par brīnumu darbojas, pie iestartētas OS bez papildus programmām, rams tiek aizņemts ~ 300Mb, un darbojas uz tās mazā pc pietiekami ņipri. Pie lielākie softiem, gan brīžiem izmet, ka nav atmiņas, bet tas arī varbūt tāpēc, ka swap fails ir tikai 16Mb dēļ ierobežotās diska vietas.

    Katrā ziņā, ar 2Gb atmiņu lido bez problēmām, vidēji aizņem ~ 1Gb ram, bet salīdzinoši ar Vista nespēj aizsist pilnu. Domāju, ka ir krietni piestrādāts pie optimizācijas atbilstoši pieejamajiem resursiem.

    Atbildēt
  19. Shadowbird

    Es ar multi-purpose saprotu datoru, uz kura tiek darīts pa daļai no visa — i nets brauzēts un dokumenti drukāti, i jaunākās 3D spēles laistas, i video šad tad transkodēti (un/vai ripoti no DVD), i visādi lieli arhīvi (4-13 GB) pakoti ciet un vaļā, lielas bildes apstrādātas (arī masveidā), audio ierakstīts un apstrādāts, utt. Mājsaimnieces dators manā definīcijā ir Internet Explorer + Skype + Microsoft Word, Excel un PowerPoint, ar moš varbūt kādu Photoshop aizstājēju.

    Atbildēt
  20. Grrr

    Izlasīju visus komentārus, joprojām neredzu iemeslus, kāpēc upgreidoties no WinXP.

    Bija jēga lietot W3.1 (W3.0 gan nē, starp citu) un W3.1forWorkgroups.
    Bija jēga upgreidoties no W3.1 uz 95/98.
    Bija pilnīgi lieliski un nepieciešami upgreidoties no 95/98 uz W2K.
    Bija būtiska jēga upgreidot lietotāju datorus no W2K uz XP.

    Jēgu upgreidot no XP uz Vista vai W7 vairs neredzu. Viss, kam jāstrādā, ir gana pieslīpēts, lai ikdienā strādātu puslīdz OK.
    Iespējams, ka var iegūt pāris procentus ātrdarbības un/vai stabilitātes, bet tas vairs nav nepieciešams, jo ir gana labi tāpat.

    Sarunas par upgreidu uz W7 lasot, rodas iespaids par autoamatieriem, kas prāto, kādu superkruto fīču piebāzt savam BMW, ar kuru viņi pārvadā vīkendos kartupeļu maisus no laukiem.

    Atbildēt
  21. asdf

    Grrr, Varu saderēt, ka arī jēgu upgreidoties no W2K uz XP arī neredzēji.. Bet būtība ir tāda, ka vienam patīk māte otram meita.. un kādam citam kleita.. tā tas ir un būs.. citiem tā jēga rodas tur, ka lai izmantotu DX10/DX11 vajag tomēr to vistu vai W7..

    Atbildēt
  22. normunds

    kāpēc upgreidoties no WinXP.

    varbūt ir jēga paskatīties kalendārā? XP ir astoņus gadus veca OS.

    manam vectēvam bija kolosāla zviedru ēvele, čut ne 70 gadus veca, ēvelēja perfekti. bet ja man vajadzēja kaut ko noēvelēt, es nopirku jaunu, jo ar veco noēvelēt varēja tikai viņš pats, jo tur bija jāieliek ķīlītis, tur jāpasit, spiest no sākuma nevarēja, tik tad kad paņemta skaida etc etc. kamēr viņš savu verķi sariktēja es jau biju visu izdarījis ar jauno. bet ēvele kruta, zviedru, mierlaiku, tagad tādas netaisa.

    Atbildēt
  23. BlackHalt

    normunds, mans vectēvs nebija suns uz siena kaudzes. Viņam bija kolosāla somu ēvele čut ne 70 gadus veca, ēvelēja perfekti.
    Vectēvs mums parādīja kā viņš ar to ēvelē, izjauca, parādīja no kā tā ēvele sastāv, no kādiem materiāliem tā taisīta.

    Balstoties uz vectēva pieredzi, mēs uztaisījām savu ēveli. Pielāgojam mūsdienu prasībām. Izgatavojot izmantojām kvalitatīvāku tēraudu, labāk nožāvētu koku, smilšpapīru, labākas lakas, precīzākus mērinstrumentus.

    Mēs vairs ēveles nepērkam Maximā starp pamperiem.

    Atbildēt
  24. nskms

    ir win7 kaa primaarais OS uz laptopa, tieshaam skaisti draiverus salika, viss super, daudz jestraaks nekaa xp vai vista, un kameer RC free tikmeer lietoshu, VMware uz 64bitiigaa W7 ar daudz dziiveliigaaka, un visi vistas labumi, bez vistas gljukiem. Par sho es pat samaksaashu.

    Atbildēt
  25. Grrr

    >Grrr, Varu saderēt, ka arī jēgu upgreidoties no W2K uz XP arī neredzēji.. Bet būtība ir tāda, ka vienam patīk māte otram meita.. un kādam citam kleita.. tā tas ir un būs.. citiem tā jēga rodas tur, ka lai izmantotu DX10/DX11 vajag tomēr to vistu vai W7..

    Nē, no W2k uz XP upgreidoties jēgu redzēju, jo tad vēl ikdienā spēlēju datorspēles. Bet citādi, es jau neko nesaku par to, kas kam patīk, tikai tās sarunas pa lielam toč pavelk uz fetišisma pusi, kuru nez kāpēc mēģina padarīt pašsaprotamu.

    >> kāpēc upgreidoties no WinXP.
    > varbūt ir jēga paskatīties kalendārā? XP ir astoņus gadus veca OS.

    So bloody what??? Ideja, ka jāmaina ik pa pieciem gadiem automašīna vēl ir saprotama, jo viņa fiziski nolietojas, lai arī tas ir aiz matiem pievilkts. Ideja mainīt ik pa X gadiem datoru un OS ir vienkārši par 90% tāds pats mārketinga bulšits patērētāju kāšanai kā iksezonas jaunās drēbju “kolekcijas”. Tirgus niša tikai cita.

    Par ēveli varat man nestāstīt, ja nevarat paskaidrot kādā veidā Win7 jums kā lietotājam ir “elektriskā” ēvele salīdzinot ar “mehānisko” WinXP. Nepamatotas analoģijas es arī varu piesaukt steriem.

    Es, protams, atvainojos, es saprotu, ka pods.lv ir kāreiz tā vieta, kur cilvēki lasa un interesējas par jaunāko tehnoloģijās. Es arī. Man personiski tikai drusko žēl, ka tā interese izskatās tāda uz bling bling spīguliem vairāk. Bet jums būs pilnīga taisnība, ja teiksiet, ka tā ir mana problēma. 🙂

    Atbildēt
  26. normunds

    Blackhalt, mans vectēvs nebija suns uz siena kaudzes. Gribēji ēveli – lūdzu, piespied te, uzsit te, velc šitā. Tas nekas, ka jaunajai ēvelei nekas nebija jāsit, ar to varēja sākt ēvelēt uzreiz.

    Vispārinot manas pārdomas par IT cilvēkiem, es varu teikt tikai to, ka es apbrīnoju viņu konservatīvismu. No vienas puses visi cītīgi seko visādiem jaunumiem, mērās ar gigaherciem, megabaitiem etc, bet kolīdz runas aiziet par reālu sistēmas apgreidu atbilstoši kalendārajam gadam, izrādās ka visas runas par inovacijām, fleksibilitāti un iešanu līdzi laikam ir tukša skaņa. Laikam jāprasa kādam sociālantropologam kāpēc mūsu sabiedrība tik ļoti baidās no pārmaiņām, no kurienes mums ir fōbija pret visu jauno.

    Atbildēt
  27. Grrr

    Runas par inovācijām, fleksibilitāti un iešanu līdzi laikam tiešām ir pilnīgi tukša skaņa, ja ar to saprot, ka viena maksas produkta, kas strādā labi, nomaiņa ar citu, kas ir praktiski ekvivalents pirmajam, ir inovācija, vai dies’ pas’ “iešana līdzi laikam”.

    Es gan teiktu, ka manā pieredzē tie, kas mērās ar “gigaherciem un megabaitiem” arī ir tie, kas uzskata, ka nemainīt visu savu sistēmu reizi gadā ir kaut kā nepareizi. Viņi (joprojām manā pieredzē) arī ir tie, kas reti kad par šīm lietām maksā, drīzāk nopiratē vai (labākajā gadījumā) pierunā firmas/iestādes priekšniecību, ka bez jaunākās versijas tā būs kā bez rokām.

    Savukārt tie, kas ir “konservatīvi” primāri skatās, vai dators labi dara to, ko viņi grib ar datoru darīt. Ja jā — tad vietu, kur tērēt laiku un naudu “inovācijām” labāk meklēt citur, jo dators ir ne vairāk kā labs un jauks darbarīks.

    Atbildēt
  28. Modus Operandi

    Grr, 64-bitu arhitektūras un SATA disku atbalsts (kas abi pamazām kļūst par normu) XP ir diezgan vājš un MS to netaisās uzlabot. DirectX 10 varbūt interesē tikai geimerus, bet arī tādu netrūkst. Jaunā Start Menu realizācija (nospied Win, ieraksti programmas pirmos 2-3 burtus, un parasti jau var spiest Enter) ir ērtība, pie kuras pierod ātri. Ir vēl daudz citu sīkumu. Protams, ka nekāda viena milzu iemesla OS mainīt nav, un uzņēmumi droši vien vēl ilgi sēdēs uz XP, bet tajā pašā laikā — ja dzelži pamazām tiek turēti līdzi laikam (nevajag reizi kadā, pietiek ar reizi četros), tad turēt uz tiem 8 gadus vecu sistēmu sāk atgādināt to līdzību par zapiņu ar jaguāra motoru (vai kā nu tur bija).

    Normunds gan tāds interesnats tips — OS uzlabošanu pamato ar kalendāru, bet mūziku pats joprojām klausās tikai no Audio CD… 😀

    Atbildēt
  29. Labais

    Manuprāt ir būtiski skatīties nākotnē un domāt par jauno produktu nākotnes pielietojumu. Win7 būs ļoti noderīgs korporatīvajos risinājumos (kopā ar jauno Windows Server 2008 R2), kur paverās daudz jaunu iespēju administratoriem un arī lietotājiem (grupu politikas lietas, VPN utt.).
    Resursu izmantošanas ziņā beidzot win ir pienācis pie kaut kāda loģiska risinājuma, jo no pieredzes – jaunais win strādā gan uz eeepc gan uz hi-end sistēmām.
    Lokalizēto cenu politiku (kā man zināja stāstīt cilvēks, kurš strādā MS latvijas birojā) neļauj pielietot kaut kādi tur tiesu lēmumi un konkurences padomju lēmumi, tādēļ, lai arī cik tas nebūtu skumji, mums būs jāpērk Win (tiem kuri pirks protams) par pārējās pasaules cenām.

    Atbildēt
  30. Taka

    Grrr, XP ir ļoti vāja nojēga par daudzkodolu procesoriem, praktiski nekāds SATA atbalsts – visos gadījumos draiveri jākrauj ar disketi (vēl viens XP mīnuss, jo no USB fleškas draiverus paņemt neprot) ja tie vispār ir. Vai arī draiveri jāintegrē imidžā. Tas tā, īsumā. Par pilnībā no nulles pārrakstīto atmiņas menedžmentu un citiem jaunievedumiem pat nerunājot.
    Es apbrīnoju šo Win7 fenomenu – daļa spītīgi uzskata ka Win7 vienīgais jauninājums ir grafiskais interfeiss, pat necenšoties painteresēties par visu to mehāniku, kas aiz tā noslēpta…
    Protams, pārliecināt šādus cilvēkus pat pamēģināt (kas ir absolūti par velti) Win7 ir bezjēdzīgi, jo viņiem jau ir “viedoklis”. Tas nekas, ka jaunas Ubuntu versijas iznāk 2x gadā un visi par to ir starā…
    Mans desktops ir 6 gadus vecs, un kā reiz pienācis laiks mainīt, kamēr nav nomiris.
    Es intereses pēc uzliku Win7 RC uz viņa – P4 3.06GHz procesors, i845PE čipseta mātesplate, 2GB RAM un GF7600. Pavecs dators, bet Win7 RC kustējās ātrāk par Vistu ar SP1.
    Salīdzināt OS ar auto ir nekorekti, jo auto pasaulē progress notiek daudz lēnāk, bez tam – nav nekādu ierobežojumu vecam autiņam ielikt jaunu motoru. Ja 10 gadus vecs autiņš ir ļoti labs auto, tad 10 gadu vecs dators ir ne tikai morāli novecojis, bet bieži vien arī uz mātesplates komponentu dzīves robežas. Ja vien nav nomiris jau.
    Savukārt vecai OS iestāstīt ko nozīmē SATA … vai kāds intereses pēc ir mēģinājis uz mūsdienu divkodolnieka ar 2GB RAM uzlikt Win 98?

    normunds – es jau sen sapratu, ka latviešiem patīk lepoties ar savu stagnātismu un pēc tam čīkstēt, kāpēc igauņiem un leišiem iet labāk…

    Atbildēt
  31. Grrr

    Paldies par komentāriem — norādījāt uz dažām interesantām lietām pie XP.

    Tiesa gan par SATA atbalstu, nezinu kā tas domāts, pats sēžu uz SATA diskiem jau gadus 3 uz tā paša XP SP2 un nekādas problēmas pie likšanas iekšā neatceros. Es pieņemu, ka atbalsts jaunākiem chipiem nav tik labs, bet tas noved pie otrā jautājuma, kopā ar daudzkodolu procesoru un 64bitu atbalstu.

    Kam vispār ikdienā vajadzīgs daudzkodolu procesors un 64bitu os? Kaut kā pēdējos 15 gadus (ko es strādāju tieši ar datoriem) visi mierīgi iztika, nu pēkšņi vajag.

    Joprojām redzu geimerus, varbūt grafikas un arhitektūras speciālistus, videoinženierus, programmētājus, kas darbojas ar kompilētām programmām un tamlīdzīgi, kam tas ir noderīgi (bet ne nepieciešami). Bet lielais vairums biroja darbinieku — kas ir absolūti nospiedošs vairums datoru lietotāju, goda vārds, man šķiet strādātu daudz produktīvāk ar veco labo Word for DOS vai WordPerfect for DOS. Nothing to distract, see. Atcerieties Seti@home un folding tipa projektus, kas liecina, ka resursu mūsdienu datoriem ir ievērojami vairāk nekā tipiski vajadzīgs.

    Jā, mēs esam spiesti mainīt datoru, kuram varbūt vajadzētu nomainīt tikai kādu nosvilušu detaļu, tāpēc, ka vairs jau neražo tāda tipa detaļas kādas bija sākotnējam verķim. Bet tas ir tā kā diezgan nožēlojami, nevis progresīvi, manuprāt. Man ir jāmaksā jauna datora cena tikai tāpēc, ka firmām ir gana maza peļņa no datoru detaļām un uzturēšanas, bet liela — no jaunu pribambasu pārdošanas un viņi vēl šo mentalitāti cenšas pārdot kā kaut ko labu.

    Var to saukt par stagnātismu. Var arī “vēlmi pēc progresa” nosaukt par aklu sekošanu modei un vēlmi pēc jaunām rotaļlietām, ar kurām īsti nav ko darīt.

    Atbildēt
  32. Mar4ix07

    Tas ir interesanti, ka vinji piedāvā uztaisīt upgrade … ja ir xp, vari dabūt vistu ar 100 $ skidku …. tā kā lietoju pirkto versiju … moz pēc w7 iznākšanas arī upgreidošu no wxp uz w7 … komenti patīkami par w7 …. bet vēl padomāšu… redzēs kādas cenas tur būs…

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *