ES grib ierobežot interneta pieeju?

Man te vairāki cilvēki bija atsūtījuši vienu adresi – blackouteurope.eu. Dotajā lapā ir kaut kas sarakstīts par to, ka ES plāno ieviest ierobežojumus mūsu interneta lietošanas paradumos.

The internet as we know it is at risk because of proposed new EU rules going through end of April. Under the proposed new rules, broadband providers will be legally able to limit the number of websites you can look at, and to tell you whether or not you are allowed to use particular services. It will be dressed up as ‘new consumer options’ which people can choose from. People will be offered TV-like packages – with a limited number of options for you to access.

No šīs lapas es tā arī īsti nesapratu, kas un kā to regulēs, bet pieļauju domu, ka ir kāds informētāks, kurš varēs paskaidrot, kas šie būs par noteikumiem pret kuriem būtu jāprotestē.

Iespējams, ka tas ir kaut kādā veidā saistīts ar pēdējiem notikumiem Latvijā ar AKKA/LAA, kas centīgi mēģināja iekasēt naudu no mājaslapu un blogu īpašniekiem, kuri izmantoja legālā servisā YouTube izvietotos video.

The excuse is to control the flow of music, films and entertainment content against the alleged piracy by downloading for free, using P2P file-sharing. However, the real victims of this plan will be all Internet users and the democratic and independent access to information, culture goods.

Varbūt tas iet roku rokā ar tiesas spriedumu Pirātu līča puišu lietā, kur viņiem piesprieda 1.gada cietuma sodu, kas tiks apstrīdēts.

37 thoughts on “ES grib ierobežot interneta pieeju?

  1. normunds

    ko tur piebilst – ticamības indekss lapelei, kas liek protestēt necitējot nevienu teikumi no šausmīgajiem new rulez, ir zemāks par nulli. bet nekas, p0k3m0niem un citādi domājošajiem būs iemesls vienoties kopīgā dziesmā par sliktajiem eu vectēviem.

    Atbildēt
  2. Pipuks

    Pieminiet manus vārdus, nākamais lielais terorakts notiks internetā un tas būs kā iegansts lai ieviestu tamlīdzīgu sistēmu piegriežot pēdējo pieeju diversificētai, kaut gan ne vienmēr kvalitatīvai un patiesai, tomēr, informācijai.

    Laiks iegādāties neapdzīvotu salu un pasūtīt visus pārsimt jūras jūdzes tālāk.

    Atbildēt
  3. Andron Mc

    Jautājums velreiz: A KAM TAS PIS???
    Kamēr provaideri būs tik debīli ka nespēs nodropot spamu un drazu, nespēs arī dropēt kautko citu, dinamisku.

    P.S. Tiem kas tankā – visdebīlākais, kuņasbērnu pārstāvētais, provaiders ir Latnets.

    Atbildēt
  4. hmm

    Izstaas viss tas nav joks, bet laikam tieshaam nopietna liet par ko vaidzeet bljaut. 2008. gadaa 24.septembrii ir noticis pirmais shii likumprojekta lasiijums. http://www.laquadrature.net/wiki/MEPs_ITRE_am138 Kaa kursh deputaats ir balsojis, var iepaziities. Nez vai liidzees, bet sheit ir muusu Latvijas deputaatu liste, http://www.laquadrature.net/wiki/MEPs_LV , varbuut veerts aizsuutiit shiem e-mail ar izskaidrojumu kapeec nav labi buut balsot par.

    Atbildēt
  5. Reinis I.

    normund, par to ir plaši ziņots dažādos uzticamos avotos. Tavi komentāri par “pokemoniem” bija nevietā, un pāris mirkļi ar Gūgli būtu varējuši tos aiztaupīt.

    Atbildēt
  6. xc

    http://pingviniem.info/forums/topic.php?id=247

    http://blackouteurope.eu/
    Bandwidth Limit Exceeded

    http://telekompaketet.se/

    http://www.laquadrature.net/wiki/MEPs_LV
    The operation timed out when attempting to contact www.laquadrature.net.

    Atbildēt
  7. normunds

    normund, par to ir plaši ziņots dažādos uzticamos avotos.

    lūdzu avotus. coolynx minētā lapa nav nekāds avots, jo tajā nav paša galvenā – direktīvas projekta teksta.

    Bez tam 90% no šīs direktīvas attiecas uz radiofrekvenču spektra izmantošanu, numuru pārnešanu, vienotas komunikāciju telpas izveidi. pārējais – nezinu vai kāds iebildīs pret

    One of the central goals of the regulatory framework is to promote the interests of EU citizens by, among other things, ensuring a high level of protection of personal data and privacy and ensuring that the integrity and security of public communications networks are maintained. The growing number of new electronic threats in recent years such as viruses, spam, spyware and phishing has further increased the importance of these objectives.

    ja kādam liekas, ka es atkal kaut ko izrauju no konteksta, palasiet paši un sniedziet man šausmas 🙂

    bloody blackout.

    Atbildēt
  8. Vaards

    Normund, it kā tu nezinātu, kas aiz šī citāta patiesībā slēpjas – pilnīga kontrole, špionāža un nelietderīgi izmantotā darba laika kontrole. 😀

    Atbildēt
  9. aazis

    Tukšs komentārs

    http://en.wikipedia.org/wiki/Telecoms_Package, 2007 Internet Villain award at the UK Internet Service Providers Association Awards – http://en.wikipedia.org/wiki/Viviane_Reding

    Atbildēt
  10. Zults

    Un Tad slliktie puikas sadumpojas un ar tā paša interneta starpniecību uzliek uz ausīm Tos pašus politiķus kam ir tendence bāzt savu nezinošo degunu visur kur nevajag.

    Atbildēt
  11. Knaģis

    un kas slikts tam, ka tagad onkulis laukos varēs no LMT paņemt pieslēgumu, kas paredz pieeju tikai inbox.lv, gmail.com un draugiem.lv (un kas noteikti maksās 3x mazāk kā standarta pieslēgums)? Ja reiz viņam NEKO citu nevajag, viņam ir pilnas tiesības izvēlēties šādu paku. Jau tagad ir provaideri, kas griež nost SMTP portus uz ārējiem serveriem un izpilda citas tādas darbības. Kaut vai viss internets caur proxy serveri.

    Es kaut kā nesaprotu kā fakts, ka tiks izveidotas speciālizēti interneta piegādes pakalpojumi iet kopā ar bļāvieniem par to, ka kāds tagad kaut ko gribēs kontrolēt. Ne jau kāds centrāls orgāns šo kontrolēs, bet gan paši interneta provaideri.

    Šis gan rada jautājumu – vai līdz šim nebija legāli ierobežot interneta pieeju, piemēram, tikai HTTP weblapām vai arī, piemēram, nogriezt pieeju kaut kādam hipotētiskam viruses-and-spyware.com?

    Atbildēt
  12. Extropy

    Nedauz pēc būtības.

    Vispirms īsumā – http://en.wikipedia.org/wiki/Telecoms_Package . Tātad tas ir likumprojekts lai ieviestu vienotu telekomunikāciju likumdošanu visā Eriopas Savienībā. Tāda kā EU komunikāciju Satversme.

    Kāpēc visi satraukišies – izņemts ārā ir 138 pants, kas aizsargāja lietotājus paredzēja tā saucaumo “Network neutrality” http://www.iptegrity.com/index.php?option=com_content&task=view&id=320&Itemid=9


    (fb) applying the principle that no restriction may be imposed on the fundamental rights and freedoms of end-users without a prior ruling of the judicial authorities, notably in accordance with Article 11 of the Charter of Fundamental Rights of the European Union on freedom of expression and information, save when public security is threatened, in which case the ruling may be subsequent.

    tagad ir izmainīts uz:


    Recognizing that the Internet is essential for the practical exercise of freedom of
    expression and access to information and education, any restriction imposed on the
    exercise of these fundamental rights must be subject to a decision by an
    independent and impartial tribunal established by law acting in respect of due
    process as defined in Article 6 of the Convention for the Protection of Human
    Rights and Fundamental Freedoms.

    Kas ir stipri vājāks – tikai rekomendācija, pietam norāda tikai uz diviem Interneta lietojumiem – piekļuvi Informācijai un Izglītību.

    Atbildēt
  13. andris

    to Knaģis,
    Pashlaik vajadziiga tik laba ideja lai izveidotu jaunu web lapu un ar minimaaliem liidzekliem ir izredzes ka taa kluus populaara.
    Peec tevis atbalstiitaas sisteemas realizaacijas, jauna web lapa varees kluut populaara tikai tad ja taas veidotaaji samaksaas pietiekami daudziem ISP par lapas ieklaushanu “leetajaa pakaa”.

    Atbildēt
  14. Krotow

    Atkal problēmu risina no aplamās puses. Tā vietā lai ķertu spamerus un tīkla krāpniekus, piegriež interneta lietošanu visiem.

    2 Knaģis: Būsi pirmais, kurš saņemot “ISP lēto paku”, kurā būs tikai Inbox, Delfi un Draugiem.lv brēks – “A kāpēc vairs netieku pie Poda, Laacz un tās angļu lapas Aizspogulijā, @#$%^%#@$!!!”. Taču tad jau būs par vēlu.

    Atbildēt
  15. normunds

    Tā vietā lai ķertu spamerus un tīkla krāpniekus, piegriež interneta lietošanu visiem.

    a kur šitas ir teikts? es, goda vārds, labprāt palasītos 🙂

    Atbildēt
  16. Didulis

    1. Tajā lapā tik tiešām nav info par likumprojektu. Tikai klaigāšana – tas ir slikti, apzvani savas valsts Eiroparlamenta deputātus.
    2. Piekrītu Extropy viedoklim par viņa publicētajiem citātiem. Neizklausās tas tik briesmīgi kā tie blackout mālē.
    3. Tuvojas Eiroparlamenta vēlēšanas un tā lapele tikpat labi var būt kādas Eiropas valsteles pirātu partijas reklāmas kampaņa. Konkrēti ir zināms, ka zviedru pirāti kandidēs Eiroparlamentā, taču nekas nav dzirdēts par holandiešu pirātu plāniem. Savā valstī viņi savāks atbalstītājus, pārējās Eiropas valstīs vienkārši cilvēki nedaudz pakritīs panikā un rūpīgāk pārdomās savu izvēli vēlēšanās.

    Atbildēt
  17. hren

    sviests no drošības efektivītātes viedokļa. Totāls whitelisting’a princips gan ir ļoti effektīvs BET absolūti nav piemērots tādām dinamiskām vidēm kā tīkls. Nafig to jāpaceļ politiskā līmenī? Uzņēmumos un iestādēs katrs realizē savu politiku un ja grib, tad var uzlikt tādas totālas kontroles sistēmas, ka hren apiesi, a mājas lietotāju ierobežot bezjēdzīgi.

    Atbildēt
  18. turklāt,

    Kas, Jums ir tik nežēlīgi grūti uzrakstīt ES onkuļiem? Pat ja tagad tā nav, nodemonstrējiet tak savu nostāju, lai zin!

    Atbildēt
  19. normunds

    nodemonstrējiet tak savu nostāju, lai zin!

    vai kur lietderīgs ieteikums. es pat domāju, ka savas nostājas demonstrētājiem varētu uztaisīt lapu ar vienu pogu “I protest”, lai sēž un spiež un paši komentāros ieraksta pret ko nospieduši 🙂

    Atbildēt
  20. noisex

    Lattelecomam DLS PIL’a jau bija shada iespeja, ka vareja filtret kontentu. Principa ari shobrid existe pakalpojums, kas ierobezzo…bet nu tas ir uz pasha klienta velmem/iniciativas balstits 😉 Domaju, ka lidz tadam absurdam, ka defines to globali IPS liemenii nenonaks, lai ari tehniski iespejams 😉

    Atbildēt
  21. BigUgga

    Vīri izdomās, kā beigu beigās mūs visus izkontrolēt. Pofigs ir šis sākums vai nav – agrāk vai vēlāk kontrole būs arī internetā. Pabāzīs to, kā tagad modē, zem “pret-terrrorisma pasākumi” un aiziet.

    Atbildēt
  22. Kloons

    Trauksme atcelta!?! 🙂

    Submitted by pi on 21 April, 2009 – 20:30.
    Strasbourg, April 21 2009 – Once again, the European Parliament has demonstrated it can resist pressure and stand for the rights and freedoms of citizens. Amendment 138 (now renumbered amendment 46) was adopted today in ITRE committe, in Strasbourg.

    MEP C. Trautmann
    courageously stood
    for our freedoms.

    Amendement 138/46-135 states that restrictions to the fundamental rights and freedoms of Internet users can only be put in place after a decision by judicial authorities (save when public security is threatened in which case the ruling may be subsequent). It was adopted last September by an overwhelming majority of the European Parliament, and approved by the European Commission despite explicit requests from the French Presidency to reject it. The European Council has rejected it further to pressure of the French government and some disinformation by in-house Council lawyers on its claimed contradiction with existing National law.

    Nu i angļu valoda bagāta ar teminiem… bet mana vienkāršā dvēsele to tulko, kā ateltu likumrojektu?!?
    a strong sign that nobody in Europe will want to pass such a stupid legislation going against progress, citizens’ rights and common sense
    Ņemts no http://www.laquadrature.net/en/victory-for-eu-citizens-amendement-138-was-voted-again
    Paldies 27. komentāram 🙂

    Atbildēt
  23. hellfsh

    Beidzot normundam piegriezīs Internetu. To tas nozīmē. Bez kontekstiem, bez izrāvumiem, tā vienkārši, ar smaidu uz sejas, atnāks pie tevis normund, un iedos pa olām. Un, ja vēl uzliks Interneta abonēšanas maksu, tad nāksies padomāt, cik daudz un kur komentēt.

    Atbildēt
  24. e

    Man tā vien liekas, ka normunds vispār ir tāds tēls, kas dzīvē reāli neko nedara, bet jēli komentē visur pēc kārtas. Man jau riebums ir izstrādājies, kad ieraugu kādu viņa komentāru. Momentā braucu tālāk pie nākošā.

    Atbildēt
  25. 8th Prophet

    Man ir līdzīgi ar ZBH komentāriem. Tik izvarotu valodu nevaru lasīt bez galvassāpēm. Visas “pokemoniskās” lv interneta komentāru leksikas Imperators.
    Bet katrs jau savu identitāti mēģina pasvītrot pa savam…

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *