22 thoughts on “Zvērināta advokāta viedoklis par AKKA/LAA

  1. normunds

    Sarky, kādi nu tur tiesas izdevumi, civillietās tie izdevumi vai tikai nebija kaut kādas galīgās kapeikas.

    Jebkurā gadījumā es par risinājumu tiesā. Interesanti atzīmēt, ka advokāts, kuru man reiz ieteica kā reiz kā ļoti labu speciālistu autortiesību jautājuma risināšanai, sižetā pauž tikai un vienīgi privātu viedokli. Tas vedina uz domu, ka vai nu advokāts negrib izlikt kārtis uz galda vai arī šīs kārtis ir pagalam sliktas. Es ceru uz to pirmo.

    Atbildēt
  2. Atbalss: Kurā lapā es dzirdu šo mūziku? « BlackHalt

  3. M

    Tas cipars 500 kas visur figurē vispār ir reāls? Kaut kā neticas. Salasīt 500 blogus vai līdzīgas lapas, kur publicēti mūzikas video Latvijā namaz nebūtu tik viegli, īpaši ja atskatam ārzemēs hostētos *.wordpress.com vai *.blogger.com. Tur noteikti būtu iekļauti praktiski visi daudz maz zināmie, un cepšanās būtu krietni lielāka, bet ir dzirdēts tikai par dažiem, kuri ir konkrēti saņēmuši. Tiešām visi klusē?

    Atbildēt
  4. Sarky

    Normund,

    *)Morālais gandarījums [par faktu, ka vēl jāapmaksā] svarīgāks par ‘kapeikām’ 😉
    *)Ja jau advokāts, ‘kuru ieteica’, tad gan jau ‘kārtis zem galda’.

    Atbildēt
  5. BlackHalt

    @6. M, nav reāls. Iepriekšējā video juristiņš mēģināja izzīst no kurienes tas cipariņs ņemies.

    http://laacz.lv/2009/03/24/tautas-balss-sizets-par-akkalaa-video/

    Atbildēt
  6. Choms

    Es nezinu, ko cilvēki nesaprot. Latvijā darbojas vairākas pretlikumiskas un terorizējošas organizācijas LAMPA un AKKA.
    “Nav bijis precendenta” – un kā visi trekeri un hubi, kas tika aizvērti?
    KĀ CILVĒKI, KURI TIKA APCIETINĀTI BEZ LIKUMISKA PAMATOJUMA UN KURIEM TAGAD IR JĀPIERĀDA SAVA NEVAINĪBA!? VIDUSLAIKI!!!!
    “Youtube lietošana Latvijā ir nelegāla” – un kāpēc tad tai jāpaliek legālai? kāpēc youtube lietiešanai JĀBŪT legālai, bet file.lv darbībai NAV jābūt legālai?

    Vai tiešām mēs turpināsim paciest šito teroru un savas brīvības ierobežošanu? Un kad šis KGB atnāks pēc tevis? Kam tu sūdzēsies? Viss būs klusi…
    Kad mēs sāksim cīnīties pretī?

    Atbildēt
  7. kma

    ai, ko nu… Mārcis pats tur (autortiesībās) sāka savu karjeru. Un tagad pateica ne šo, ne to.
    Džeki spēlē futbolu, blogi maksā… mēs pasīvi vērojam, kā viņi samudžina jēdzienus un likumus… lai paši varētu šķetināt. Par atbilstošu (autor)atlīdzību.

    Atbildēt
  8. kma

    Sarky es taču zinu. Bet kāds no viņiem domā, ka maksā. Kuš par juristiem, kurš… aiz bailēm saņemot vienu no nenosauktā skaitā izsūtītiem rēķiniem, kurš ar satura čakarēšanu “aizkrāsojot skatlogus”.

    Atbildēt
  9. chromel

    Kopš vakardienas YouTube ir bloķējusi pieeju mūzikas klipiem visā Vācijā:
    http://blog.wired.com/business/2009/04/youtube-blocks.html

    …jo Vācijas AKKA/LAA analogs GEMA (Germany’s music royalty organization) ir pieprasījis no YouTubes maksu par katru Vācijā skatīto/klausīto mūzikas klipu – sākotnēji 0,16 EUR gabalā (!).
    GEMA-s pārstāvis gan apgalvoja, ka viņi no YouTubes prasījuši tikai 0,013 EUR par dziesmu.

    YouTube savukārt uzskata, ka viņi mūzikas industrijai ir vairāk vajadzīgi, nekā mūzikas industrija YouTubei un servisu slēdza.

    Jācer, ka tas tomēr ir pirmā aprīļa joks…

    Atbildēt
  10. chromel

    Tas tomēr nav joks. Te ir GEMA-s oficiālā preses relīze:
    http://www.gema.de/en/press/press-releases/press-release/?tx_ttnews[tt_news]=809&tx_ttnews[backPid]=73&cHash=d70a8bdc18

    Autortiesību aizstāvēšana ir aizgājusi līdz marasmam. Radio translācijas tika radītas, lai mākslu pietuvinātu tautai. Savā laikā oponenti pat apsmēja šādu ideju – nu kurš gan vēlēsies klausīties koncertu / operu pa radio! Tagad par radio atskaņošanu publiskā vietā ir jāmaksā. Un pēc būtības – jāmaksā ir ne jau par autortiesībām, bet gan par to, ka kāds to var sadzirdēt. Tātad – jāmaksā ir par to, ka cilvēkam ir dabisks maņu orgāns – dzirde.

    Atbildēt
  11. Nikolajs

    Ceturtdien interneta video vietne “YouTube.com” bloķējusi pieeju mūzikas videomateriāliem Latvijas lietotājiem, novēroja portāls “Delfi”…. http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=23858021

    Atbildēt
  12. Juirs

    Par autortiesībām:
    1) Klausoties Radio publiski jāmaksā nodeva AKKA/LAA 300Ls/mēn. – kā tad tiek noteikts, kurš radio cikos tika klausīts un kuram mūziķim jāsamaksā autortiesības, ja visu laiku tiek mainītas radiostacijas. Un galu galā varbūt publiski tiek klausītas tikai ziņas, tad noteikti ka AKKA/LAA ir līgums ar ziņu veidotājiem un tiek maksātas autortiesības piemēram par unikālām autoriskām laika ziņām.
    2) Emedotās Youtube saites nedrīkst!!! Ja jau arguments ir ka nedrīkst klipu skatīties Latvijas Bloga lapā, tad ir iespējami citi varianti. a) Reģistrēt lapu ar com, eu, ru, u.t.t. b) izveidot kodu kas atver klipu ar melno caurspīdīgo fona attēlu – tad pilnīgi noteikti klips tiks skatīts – MELNĀS LAPAS ĪPAŠNIEKA LAPĀ!!! c) Kā var pieprasīt maksu par autortiesībām 2x??? Kā tas var būt! Pēc YouTube noteikumiem, lai ievietotu klipu ir jāreģistrējas, pēc noteikumiem ar savu īsto identitāti, + atbildību par ievietoto materiālu nes ievietotājs. Tātad ja es vienojos ar izpildītāju ka par katru noskatīto reizi dziesmas autors saņem piem. 1s, jo šajā klipā netieši tiek reklamēts mans produkts, tad manās interesēs būtu pēc iespējas plašāka publicitāte – visur kur var Emedot šo klipu, bet ja tiek prasīta samaksa vēlreiz no Embedotājiem no AKKA/LAA, tas nozīmē ka 2x jāmaksā??? Kādēļ netiek publiskoti dati par tiem klipiem, kuri jau ir apmaksāti un netiek prasīta 2x samaksa, bet vēlas bloķēt visa youtube mūzikas satura skatīšanās iespēju Latvijā???
    Manuprāt AKKA/LAA jāvēršās pret klipa ievietotāju ar oficiālu vēstuli, lai ievietotājs pierāda autortiesību ievērošanu – nevis produkta izmantotāji.(pieļauju ka vienai daļai būs ko parādīt!)

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *