Firefox 3.1 Beta 3

Šodien Firefox painformēja, ka ir pieejama jauna versija Firefox 3.1 Beta 3. Tā kā man jau pēc iepriekšējās Firefox 3.1 Beta 2 versijas pārstāja strādāt pāris paplašinājumi, tad svētā mierā un spiegu pogu, lai liek virsū jauno versiju, jo atpakaļceļa jau vairs nav.

Tagad man nestrādā vairāk neviens no paplašinājumiem. Patiesībā jau daži it kā strādā, bet lielākā daļa vairs nē.

Godīgi sakot man nav bijis laika iedziļināties tajā, ko viņi tagad tur ir pārtaisījuši, bet cik noprotu, tad ir izmainītas divas būtiskas lietas – ir pamainīts kaut kas saistībā ar to kā tiek veidoti logi, pogas utt., otra lieta ir paplašinājumu sistēma atkal ir mainīta.

Lai gan visur raksta, ka nav būtisku izmaiņu, tomēr redzot, ka neviens no paplašinājumiem vairs nestrādā pat pēc vecā trika ar versijas nomaiņu install.rdf failā, skaidrs, ka tur kaut kas ir gana nopietni samainīts. Vēl jo vairāk par to liecina arī ziņa, ka pēc visām šīm betām nebūs vis Firefox 3.1, bet gan Firefox 3.5.

Ja kāds ir izbūries cauri, tad padodiet ziņu. Es neesmu lietas kursā par jaunajām izmaiņām.

Iespējams, ka kādam radīsies gana loģisks jautājums – a kāda vella pēc, tad likt virsū, ja viss ir slikti?

Jaunais Firefox 3.1 ir žiperīgs, jo tur ir beidzot pirms gada solītās izmaiņas attiecībā uz jauno JavaScript parsētāju TraceMonkey. Šī jaunā dzinēja dēļ tas ir gana šiverīgs un tabus var mētāt laukā tieši tāpat kā Google Chrome. Uz portatīvā gan tas konkrēti besī, jo viena neveikla kustība un cilne ir jau kā atsevišķs logs – jāvelk atpakaļ. 😉 Nav gan tik labi kā Chromē, jo nokaujot vienu logu tiek nokauti arī visi pārējie.

Pēc negaidītas pārlūka aizvēršanās, ja skaita, ka tā bija beta un mēģināju iemānīt nestrādājošus paplašinājumus, tad nācās ik pa reizei to nokaut. Atjaunošanas process ir mainījies – tagad parādās logs, kurā var izvēlēties kuras no cilnēm vajag atdzīvināt un kuras nē. Tas ir ļoti labi, jo pirms laba laika atminos, ka es uzrāvos uz lapām, kas nokāva manu pārlūku. Līdz ar to šobrīd vairs nebūs tādu problēmu, jo var neatdzīvināt nokauto lapu.

Ir nedaudz uzlabojusies problēma ar paroles pieprasīšanu pie startēšanas. Iepriekš leca neskaitāmi paroļu menedžera autorizācijas logi, kurus vēra katra cilne, kas bija autorizējamā lapā. Tagad šis process ir nedaudz uzlabojies un paroles dialogs izlec jau nedaudz pēc tam, kad pats pārlūks ir ielādējies, nevis uzreiz kā tas lādējas. Bet es nojaušu, ka šo problēmu vēl aktīvi risina, tā kā es joprojām saņemu epastus par tā risināšanu no Bugzillas.

Vienā brīdī, vairs neatceros kurā, pazuda brīdinājums par to, ka tiek aizvērts Firefox ar visām simtu cik tur tām cilnēm, lai gan ķeksītis tur stāv kopš pašas dzimšanas. Šodien parādījās paziņojums par to, ka es taisos aizvērt visas 141 cilnes. Sapriecājos nedaudz, jo man mājās lietošanā ir Microsoft Intelli Mouse ar 5 pogām, kur divas malējās ir sānos un ērtības labad viena ir nokonfigurēta kā aizvēršanas poga. Dažreiz gadās nejauši nospiest šo pogu un viss aizverās. 😉

8 thoughts on “Firefox 3.1 Beta 3

  1. akm

    A kapec neparej uz internet explorer, man mozilla pedeja laika ta karas, ka panemu atpakal to un esmu loti apmierinats- strada atri, atrak par mozillu. Nekas nekaras, virtualie pleijeri strada.

    Atbildēt
  2. FF FTW

    Beta ir beta un ja negribi lieku čakarēšanos un matu plēšanu (parastiem jūzeriem), labāk palikt pie stabilas 3.0.7 versijas.

    Atbildēt
  3. fxans

    Nu es vakar testēju, 6 no 7 addoniem strādāja izņemot Mouse Gestures. Tā kā nav tik traki.
    Uz JS strādā manāmi ātrāk.

    Ir viens riebīgs gļuks, kad ir uzstādīts “Always show tab bar” kad ir tika viens tabs uzklikšķinot uz tā ar peles rullīti lai aizvērtu – aizverās pārļuks nevis saņemu tukšu lapu.

    Atbildēt
  4. Atbalss: Kā salabot Firefox profilu un saglabāt visus datus | Pods.lv

  5. Atbalss: Firefox izskats kā Google Chrome ar Chromifox Basic palīdzību | Pods.lv

  6. Atbalss: Tika gaidīts important bet atradās ie7 | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *