Aiztur vīrieti par Rīgas sargu izplatīšanu

Kamēr es ražīgi strādāju, Latvijas internetā parādījās ziņa par to, ka policija ir paņēmusi pie dziesmas kādu vīrieti, kurš esot izplatījis Rīgas sargus internetā. Ziņa jau tika publicēta pa dienu, bet man nebija laika iemest to blogā. Iespējams, ka tas jau kaut kur ir apspriests. Tā kā es portālu komentārus nelasu, tad nezinu, kas un kā.

Novembra vidū policijas darbinieku rīcībā nonāca informācija, ka interneta failu apmaiņas portālos tiek izplatīta mākslas filma «Rīgas sargi». Pārbaudot saņemto informāciju tika noskaidrots, ka laika posmā no 15. līdz 16. novembrim interneta failu apmaiņas portālos koplietošanai kāda persona, izmantojot segvārdu, ievietojusi mākslas filmu «Rīgas sargi».

Pēc datumiem spriežot tas ir kā reizi laiks, kad parādījās informācija par Rīgas sargu DVD disku Pirātu līcī. Principā sanāk, ka tagad tas kartmens dabūs pa biksēm.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka portālos filmu ievietojis kāds 1981. gadā dzimis vīrietis un janvāra sākumā pēc tiesneša lēmuma saņemšanas veica sankcionētu kratīšanu viņa dzīvesvietā, kur atsavināja informācijas nesējus, kam ir lietisko pierādījumu nozīme kriminālprocesā. Atsavinātie materiāli nosūtīti Kriminālistikas pārvaldes darbiniekiem ekspertīzes veikšanai.

Man radās jautājums. Vai tas ir šis pats cilvēks, ja jā, tad kā viņi varēja iegūt informāciju no Pirātu līča, ja tas ir kāds cits, tad kurā failu apmaiņas tīklā viņš ir publicējis šo saiti. Varbūt, ka ir paņēmuši pie dziesmas kādu citu?

20 thoughts on “Aiztur vīrieti par Rīgas sargu izplatīšanu

  1. AMB

    Varbūt kādu seederi, kas nu tajā brīdī rādījās seederu IP adresēs, paņēma uz izbrīnu? Pārbauda kompi, ja atradīs DVD kopiju kā seedots, tad mēģinās notiesāt?

    Atbildēt
  2. Knaģis

    Vai ta nu viņi nespēj atrast to “kartmens” pēc nika vien? Google sniedz >7000 rezultātus. Līdz ar to šiem vajag tik atrast ticamāko un aiziet ciemos.

    Atbildēt
  3. asdf

    Nu vispār jau ievietojot RS pirātu līci, kamēr citi nav paspējuši novilt filmu ievietotājs ir vienīgais peer/seed sarakstā kam ir 100% no filmas.. līdz ar to nevajadzētu būt problēmām noteikt vainīgo.

    Atbildēt
  4. KoMent's

    Jādomā ar galvu, ko var un ko nevar seedot. Ja cilvēkam paurī svilpo vējš un gribas šo caurumu aizbāzt ar popularitāti, tad sekas ir “uz sejas”.

    Atbildēt
  5. deni2s

    “Ziņa jau tika publicēta pa dienu, bet man nebija laika iemest to blogā. Iespējams, ka tas jau kaut kur ir apspriests. Tā kā es portālu komentārus nelasu, tad nezinu, kas un kā.”

    True blogera cienīgi izteicieni 😀

    Atbildēt
  6. wiii

    kāds var paskaidrot, vai šādā gadījumā nevajag pierādīt, ka pie kompja konkrētajā akauntā tobrīd atradies tieši viņš?

    Atbildēt
  7. Sarky

    wiii Nē, jo būtībā sanāk otrādi – drīzāk viņam jāpierāda, ka viņš nebija, t.i – personu loks, kas varēja piekļut PC, ir ierobežots un nosakāms, attiecīgi – gadījumā, ja aizdomās turamais jau no paša sākuma paziņo “Rīgas sargi – kas ties tādi?”, var nopratināt vecmāmiņu, mazo māsiņu un taisīt ekspertīzes par trojāniem.

    Atbildēt
  8. es->Sarky

    Man gan likās, ka Latvijā tā likumdošana ir tāda, ka nevis viņam ir jāpierāda, ka viņš nav bijis vainīgs un nav atradies pie kompja, bet otrādi apsūdzībai ir jāpierāda, ka tieši viņš bija pie kompja…

    Atbildēt
  9. R

    Pie mums tak ja vajag kaut ko pierādīt, to var izdarīt ātri un neapstrīdami, bet ja nevajag, tad izmeklēšana var vilkties gadiem, abas puses izslimoties pa padsmit reizēm un beigās visu izbeigt pierādījumu trūkuma, noilguma vai vēl sazin kā dēļ.

    Atbildēt
  10. Humors

    Nesaprotu cilvēkus – kas jums tiešām liekas, ka policija neko nespēj pierādīt?! Kas tur baigi jāpierāda?!!! Tavā dzīvoklī tavs dators, uz kura noteikti ir vismaz viens nelegāls audio/video fails vai programma. Attiecīgais pants un cauri. Un maksā advokātam, lai tas mēģina kaut ko pierādīt 🙂

    Atbildēt
  11. Atbalss: Kā sadraudzēt datoru ar magnet (torrent) adresēm | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *