Swedbank – Hansabankas jaunais vārds

Šodien visos plašsaziņas līdzekļos, kā arī blogos raksta par to, ka Hansabanka ir nomainījusi savu nosaukumu uz Swedbank. No oficiālā paziņojuma.

Ar šo dienu, 15. septembri, turpinot izaugsmi, Hansabank grupa Baltijā ievieš vienotu zīmolu — Swedbank. Nākamo mēnešu laikā Hansabankas vārds tiks pakāpeniski nomainīts uz Swedbank. Pilns vienota zīmola Swedbank ieviešanas process noslēgsies 2009. gada rudenī.

Līdz ar to arī atverot Hansabankas lapu mēs tiekam aizmesti uz jauno Swedbank.lv lapu. Šis joks ar nosaukuma maiņu izmaksās apaļu ciparu.

Nosaukuma maiņa Baltijas valstīs izmaksās 10 milj. eiro.

Hansabankas Latvijā, Hansapank Igaunijā un Hansabankas Lietuvā nosaukumu maiņa uz Swedbank Baltijas valstīs divos gados kopumā izmaksās 10 milj. EUR, paziņoja Hansabankas valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš.

Tādējādi Latvijā vidēji gadā tiks ieguldīti 1.5 milj. EUR. Tostarp investīcijas tiks veiktas filiāļu izkārtņu nomaiņā. Latvijā ir 73 filiāles, Lietuvā ir 126, bet Igaunijā – 91 filiāle.

Klikšķināma bilde zemāk.

43 thoughts on “Swedbank – Hansabankas jaunais vārds

  1. incubus

    Kaut kā man tas jaunais nosaukums nepatīk, logo arī ne.

    Hansabank bija neitrālāks (tagad vislaik prātā būs – zviedru banka Latvijā). Kā arī logotips (kūģis) bija diezgan simpātisks.

    Atbildēt
  2. uga

    man arī iekšā rosās sašutums ar niknumu… mainīt nosaukumus un vizuālo stilu plaši izplatītām, ierastām lietām vajag ļoti uzmanīgi un smalki. tagad tas izskatās pēc kāda zviedru bosa iegribas…

    Atbildēt
  3. PSC

    smieklīgi ir tas, ka W burta nemas nav latviešu alfabētā…
    varbūt nosaukuā varētu vēl ielikt tā eksotiskāku simbolu:)

    Atbildēt
  4. Sarky

    “Nosaukuma maiņa Baltijas valstīs izmaksās 10 milj. eiro”

    Un cik viņi plāno nopelnīt ar šo pasākumu pēc tam?
    Ja jau gatavi ieguldīt vairāk nekā 7 miljonus latu?

    Atbildēt
  5. tomz

    mja tada svaka viniem ta pareja ir sanakusi… vel arii daudz kur ir vietas ar hansabanka logo.. piemeram izveloties savu karti ir visi vecie atteli..

    Atbildēt
  6. CooLynX Raksta autors

    Bija arī viens raksts, kurā ir teiks, ka viņi vēl daudz naudas plāno nopelnīt Baltijas tirgū. Tā kā investīcijas noteikti atpelnīs. 😉

    Atbildēt
  7. ulzha

    + vēl jebkāda sabiedriski apspriežama izrīcība noder par reklāmu.

    Bet pirmkārt jau tas, ka cilvji no citurienes atpazīst iemīļoto zīmolu. Tu tak neatrastu McDonalds, ja tam katrā valstī būtu savs dizains.

    Atbildēt
  8. karuuzo

    Visi lielie tā dara. Mūs arī pārpirka un teica, ka nekas nemainīsies. Tad piekabināja vecajam nosaukumam pāris vārdus, tad pārlika veco nosaukumu beigās, tad vispār atmeta. Kam tāda māžošanās bija vajadzīga HVZ, bet rezultātā – nekas nemainīsies, mainīsies viss 😀 (tas ir tēmas, nobody is perfect, I’em nobody 😉

    m

    Atbildēt
  9. Stefuks

    Vot ko nozīmē mainīt nosaukumu – tikko zvanīja jauks babulītis un stādījās priekšā kā kaut kas no Swedbankas, ja nebūtu pims brīža lasījusi šito rakstu, būtu jamo pasūtījusi dillēs 😀

    Atbildēt
  10. trakais purva aazis

    No 1. septembra – jaunas cenas bankas pakalpojumiem filiālēs! 🙂

    0,1 % no summas, min LVL 0,50 vai USD/EUR 0,90
    0,1 % no summas, min LVL 0,50 vai USD/EUR 0,90
    5. MAESTRO KARTE (LVL, USD), VISA ELECTRON (LVL), VISA BUSINESS
    LVL, USD, EUR), VISA GOLD (LVL), MC BUSINESS (LVL, USD, EUR)
    MAKSA PAR SKAIDRAS NAUDAS IZŅEMŠANU
    Hansabank grupas un Swedbank grupas bankas automātos
    Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Krievijā, Ukrainā
    Latvijas Krājbankas, SEB bankas un DnB NORD Bankas automātos
    (spēkā no 1.10.2008.)

    Atbildēt
  11. k.

    Taa oranzhaa kraasa tagad ir kautkāds bums vai kas? Peedeejaa laikaa ljoti daudz oranzhaa saak no apvarshna paradities. Taa ir kaa pateiciiba saimniekam?

    Atbildēt
  12. spoo

    Ui kā mocīsies tie, kam būs jāstrādā ar swedbank logotipa materiāliem, piemēram, reklāmas kampaņu izstrādē. Tas ozols vai kas tāds galīgi neizskatās vektorgrafika 😀

    Atbildēt
  13. karuuzo

    Nedaudz offtopiks 😀

    The requested URL could not be retrieved

    While trying to retrieve the URL: http://swedbank.lv/index.php

    The following error was encountered:

    Unable to determine IP address from host name for swedbank.lv

    The dnsserver returned:

    No DNS records

    This means that:

    The cache was not able to resolve the hostname presented in the URL.
    Check if the address is correct.

    m

    Atbildēt
  14. neruup

    Izskataas, ka te kkads pensionaaru pulcinhs saliidis, kam viss ir slikti. Man patiik jaunais noformeejums, taapat kaa jaunaa internetbanka.

    Atbildēt
  15. karuuzo

    Jaunā internetbanka ir OK, tikai na* tur tās neko neizsakošās, lētās reklāmas?!! Baigi man interesē redzēt bildīti ar Zviedru (tā vismaz nospriedu) laimīgo mammiņu ar trim bērniņiem 😀

    m

    Atbildēt
  16. e-remit

    Interesanti vai arī konti tad mainīsies(bankas koda daļa, kas tagad ir kaut kāds “HABA”)?

    Nemainīsies, domājams. DNB Nord jau cik reizes mainīja nosaukumu, bet viņiem tik un tā kods ir RIKO – no Rīgas komercbanka.

    Atbildēt
  17. Artis

    Seb bankai SWIFT ir UNLALV2X, kur UN ir no UNibanka, taa ka domaaju, ka shamējie kodi ir vienreiz piešķirti un viņus neviens nemainīs, jo tie neietilpst zīmola prasībās.

    Atbildēt
  18. ron

    Saja lapa http://resursi.wordpress.com ir viena igauna domas par so nosaukumu mainu.

    Soon they will change the name of the country also it will be: Baltic States, The toilet and asswipe of Royal Sweden Socialist Pensioners!
    We will send all our old garbage here and faulty 35 year-old Volvos.
    Eesti has been sold for pennies to all sorts of foreigners and the government is representing the foreigners’ interest, not the local people!

    Atbildēt
  19. ZBH

    ko peraas, aizmirsaat jau, kureejaas LV banks Hanzen savulaik nopirk un paarsauc pa savam? atradush senteev veertiibs un tauts garamants, phe. daudz dals latviesiem gar Hanzu vispaar?

    Atbildēt
  20. Mut

    Biač, atkal firmas veidlapas jāpārdrukā!
    Tikko pasūtam tā pavairāk veidlapas, tā kāda banka maina nosaukumu.
    Iepriekš kādu nedēļu pēc veidlapu saņemšanas Baltijas Tranzītu banka nomainīja nosaukumu uz Baltic Trust Bank. Tagad jau tai atkal cits nosaukums, bat tas vairāk nekrata.
    Tagad uzdrukājām jaunu partiju ar veidlapām – hujaks! Hansene maina vārdu. Labi, ka SEBā nav neviena konta.

    A pa lielam – lai takš saucas kaut vai par DirsāMazasRagaviņas Banku, ka tikai bankas kodu nemaina.

    Atbildēt
  21. Taka

    Heh, paskatieties manapensija.lv viņu dinamisko 3. līmeņa pensija fonda ienesīgumu, lai nu kam šī banka pelna naudu bet ne saviem klientiem.

    Atbildēt
  22. Inese

    man ļoti nepatīk jaunais dizains hanzanet.lv maksājumu vidū reklāma ļurinās. tas kaut kā nenopietni nopietnā lietā. sms atnāk, ka mainīts vārds, bet paziņojums, ka mani notrieks no kājām kauns dizains internetbankā, ne kur netika izpausts. tā var dabūt infarktu, nobīstoties, ka esi nejauši izdāļājis savus kodus un paroles kādam kārtējam uzlauzējam.
    ja novāks reklāmu, tad varbūt ar laiku pieradīšu pie jaunās kārtības, kur grūti pārskatīt un atrast kas ir kur. un nosaukums galīgi sviestains. tai brīdī gulēju, kad atnāca sms ar milzīgām galvassāpēm. izlasīju un atceros, ka norūcu- vot kur stulbs nosaukums!
    nu tāds pirmais iespaids diez vai bankai patiktu, bet nu pašie ielika S”wed”bank nosaukumu.. tāda “zālītes” banka vien būs.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *