Vācijā aizliegs veidot visa veida kopijas (papildināts)

uupizz informēja, ka Vācijā pagājušo piektdien ir pieņemts likums, kas aizliedz jebkāda veida filmu un mūzikas kopēšanu, tajā skaitā arī, ja tas ir paredzēts personīgai lietošanai. Likums stāsies spēkā 2008.gadā.

The Bundesrat pushed aside criticism from consumer protection groups and passed the law, which makes it illegal for anyone to store DVDs and CDs without permission. The law also covers digital copies from IPTV and TV broadcasts.

Pilnīgs bezpriģels. Ja viņiem nav atcelts datu nesēju nodoklis, tad šis likums pēc būtības sanāk pretrunā ar šo nodokli, jo nevar aizliegt veidot rezerves kopijas, ja no tevis par šo pakalpojumu jau ir paņemta nauda.

The law goes beyond previous legislation brought in by the government to help the entertainment industry. Germany’s federal justice minister Brigitte Zypris claimed that the legislative reform brought Germany into line with European Union codes.

Sliktākais ir tas, ka viņi to pabāž zem Eiropas Savienības prasībām, tad tas nozīmē, ka līdzīgs likums svilpodams izies cauri arī mūsu centīgo likuma kalpu rokām.

Papildinājums

Velns nav tik melns kā to mālē. Iz BoingBoing.net komentāru dzīlēm.

 

#9 posted by Sonja , September 21, 2007 1:39 PM:

Like everyone already said, the private copy for personal use is not illegal at all. We have to pay a (small) extra fee on media and hardware used for copying, which is sort of problematic in its own way but hardly the same as making copying illegal.

One thing that changes: The private copy becomes illegal if it’s made from an illegal source – meaning stuff you steal on the internet. The original (heh) plan was to include a bagatelle clause that would keep the law from cracking down on kids burning a few CDs, but the Conservatives were against this, regarding it a weakening of copyright.

What I regard the real problem is the restricitve way the law deals with library making electronic material available for readers and students, but that’s a different topic…

Here is a good article (in German, sorry) which links some other stuff regarding the law.

 

Un nākamais komentārs.

The copyright bill reform that was definitely approved by the Bundesrat without further debate had been preceded by months of discussions. Now it is official: private copying of non-protected CDs and DVDs remains permitted. It remains forbidden to crack copy protection.

9 thoughts on “Vācijā aizliegs veidot visa veida kopijas (papildināts)

  1. ulzha

    Nu jā, par vienu, rezerves es laikam biju dzirdējis (gribu atrast attiecīgos likumtekstus, bet nesanāk). Bet ne jau sev, sievai, opītim, sunītim un kaķītim personīgai lietošanai.

    Atbildēt
  2. jeck

    Tad jau būtu jānodrošina pārdevējam ka es vienmēr varu atnākt un savu sabojāto orginālu samainīt pret svaigu šajā gadijumā sanāk citu orginālu. Savādāk tiek aizskartas patērētāja tiesība es kā paklausīgs pilsonis pa 15 Ls nopērku disku klausos to cītīgi pēc kāda laika piemēram pēc mēneša man tas disks čupā un ko lai tagad dara.

    Atbildēt
  3. xlt

    Nu Latvijā jau ilgu laiku ir tā – tu drīksti izgatavot vienu kopiju no legāli iegūta diska savām vajadzībām (bet ne mammai, draugm vai kamiņam) . Par to tu arī maksā datu nesēja nodevu pērkot tukšās matricas.

    Atbildēt
  4. bezvārdis

    un kas notiek, ja es esmu izgatavojis šo savu legālo rezerves kopiju un pats īstais disks man pazūd, nodeg, et. .. – ar visu vāciņu, protams 😉 ?

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *