Safari 3 publiskā beta Windows operētājsistēmai

Tas ir noticis. Apple ir izlaidis pirmo oficiālo Safari 3 publisko betu Windows operētājsistēmai. Līdz šim bija pieejams tikai Swift, kas bija izveidots uz AppleWebKit bāzes, bet bija diezgan nestabils un nepilnvērtīgs pārlūks. Lejupielādēt jauno betu var no Apple.

Safari 3 beta windows

Apsveicu visus izstrādātājus ar šo zīmīgo notikumu, jo tagad būs iespēja daudz labāk pielāgot savas lapas arī uz šī pārlūka. Pievienoju nelielu galeriju.

Safari 3 beta

Te ir konfigurācijas dialogi.

SafariSafari 3 betaSafari 3 betaSafari 3 betaSafari 3 betaSafari 3 betaSafari 3 betaSafari 3 beta

Pagaidām vienīgais novērotais trūkums jeb vabole ir tas, ka uz bookmarkiem pārlūks nomirst.

Citu lietotāju pieredze ar Safari:

456 Berea Street – Safari now officially available for Windows
RIDemo pieraksti – Vecas lietas jaunās skaņas. Safari windows beta
Skābā māksla – Safari for Windows XP or Vista
pbs Blog – Safari priekš windows

41 thoughts on “Safari 3 publiskā beta Windows operētājsistēmai

  1. Dust

    m’key

    Ko ar to ieguva izstrādātāji, vai tad iespējamo brovzeru kūka nav pārblīvēta? Cik procentuāli lietotāji izmantos, ja ir firefox un IE7? Agrāk priekšroku devu brovzeri, ja tam bija TAB(i). Tagad hmm nezinu ar ko zīmīgu var izcelties brovzeris no IE7, pats gan izmantoju firefox(ieradums).

    Es te redzu “linux lietotājiem ielīsts ir iekš ainen tūplen un piedāvā viņu mīļo brovzeri uz windows(a), bet kārtīgs linux users nekad neizmantos windows(u) ironiski”.

    Es kā windows(a) patriotrs nesaskatu šājā ziņā lielu ziņu.

    Atbildēt
  2. Vērotājs

    Nākamais solis – MacOS visiem datoriem – labāku laiku nav iespējams iedomāties. Pie tam jaunais `Leopards 10.5` nesen pārcelts līdz oktobrim. Sāku domāt, ka ekspansija no Apple puses liks pabīdīties MS operētājsistēmu lauciņā. Sen jau bij laiks!

    Atbildēt
  3. BlackHalt

    Nez, man viss strādā. Pagaidām nekas nav nobrucis. Beta tak.
    Varētu pat lietot parastai web brouzēšanai un kā feed lasīkli.

    Atbildēt
  4. N.R.

    neviens nekur nebīdās, Apple vienkārši dara visu lai infiltrētos windowsistu pulciņā un pārvilinātu tos pie sevis. tas pats arī ar iPod. un taisnība jau ir, citādi cilvēki sēž tajā BugOS’ā un domā ka nekā labāka nav 🙂

    bet ir

    Atbildēt
  5. Arnolds

    Nu es lietotu to šmekintošu osi, ja ābols atļautu izmantot uz biosiskās x86 hardvares. Bet lietot osx86 un ar bailēm gaidīt dažādus ielāpus – nu nē – tad jau labāk linuks.

    Atbildēt
  6. N.R.

    Arnolds protams var izmantot ko grib, bet es uzskatu ka apple hardware+software risinaajumam ir liels pluss – softs tiek taisits konkretam hardware un tapec ari nekadu problemu nav. nav jau vairs tik daargs tas hw – laptops par 500+ Ls nav daudz

    Atbildēt
  7. ug@chaka

    Visi HTML griezēji uzgavilē un 3x paklanās Apple 🙂

    Mani visu laiku mocīja neliela neziņa par to, kā lapas izskatās uz Safari. Jo jāņem vērā, ka Safari lietotāju skaits ir aptuveni lidzīgs ar Operas lietotāju skaitu. Izmantot webiskos ekrānšaviņu servisus ir visai neparocīgi, bet kontrolei der.

    Taču tagad …

    Atbildēt
  8. es

    Manuprāt pirmos divus postus, tālāk man apnika lasīt, ir rakstijušas personas kas nav lietas kursā par šo tēmu tāpēc iweteiktu vienkārši paklusēt.
    1) Safari ir MAC OS X soft un tas nav nekāds linux, jo mac ir būvēts uz FreeBSD bāzes un tas jua ir UNIX.
    2) IE7 vispār ir grūti nosaukt par browzeri
    3) safari tika izveidots priekš win lietotājiem lai tiem iepatiktos tas safari un šie sāktu lietot mac, uz win tak ir arī itunes un daudzi mac softi.
    4) vispār jau pozitīvs jaunums, bet mani tas neskar jo lietoju MACun tur jau safari ir as default, laba programma, bet pac uz maclietoju FF, laikam pieradums

    Atbildēt
  9. Didulis

    Ja salīdzina ar Firefox 2 alfa versijām, ko es kādreiz izmēģināju, tad šī Safari beta karās nejēgā. Pirmais jau pieminētie bookmark, tad es izveicu vēl kādu darbību, ko es pat nepiefiksēju un šamais apkārās. Nobrīnījos, ka manis veidotais CSS layout izskatās tikpat labi uz Safari, kā uz pārējiem browseriem, ja neskaita ka visas līnijas un fonti bija izplūduši (taču tas visām lapām, ko pavēru ar Safari vaļā).

    –>> #12: MacOS X nav ne mazākā sakara ar FreeBSD, MacOS X ir veidots uz NeXT bāzes, kas satur Darwin kodolu. Tas, ka Darwin ir līdzīgs bsd kodolam, nenozīmē, ka ir viens un tas pats. IE7 pilda browsera funkcijas, lai arī vietām nepareizi, tātad tas ir browseris.

    Atbildēt
  10. Pēteris Krišjānis

    Safari tika izlaists uz Windows lai apmierinātu developerus, kas kodēs/kodē web servisus Makiem/iPhonem. Tas nav domāts kā masu produkts, kurš tiks baigi reklamēts un bāzts visiem virsū.

    Turklāt Safari jau ar katru relīzi ir arvien labāk atbalstošs standartu ziņā, tā kā webkoderi var pat īpaši neuztraukties.

    Atbildēt
  11. le

    Uz paša OS X šitā beta relīze (vismaz man) vienkārši lido, lapas atveras momentā, it īpaši javascriptīgās. Neesmu pamanījis arī nekādus gļukus, bookmarki strādā kā nākas.

    Tikai ir grūti pāriet uz kaut ko tādu pēc FF extensionu pieraduma, kaut vai dēļ tā, ka iekš FF nerādās reklāmas. Apmeklējot Apollo.lv es sapratu ka tas nebūs browseris ko turpināšu lietot šī iemesla dēļ.

    Atbildēt
  12. .M.

    Šeit netiek minēts 1 (bet ne vienīgais) ienesīgs iemesls kāpēc Safari iznāk uz windovs.
    Firefox 2005. gadā no google.com dabūja $58M un šķiet $100M 2006. gadā, par to ka pārlūkā ir iemontēts google search bar !!! http://www.clickz.com/showPage.html?page=3624399
    Vai neparādās papildus stimuliņš kautko tādu paprovēt ko???

    Atbildēt
  13. ugachaka

    hmm.. dīvainā kārtā, ne darba, na mājas kompis šito brīnumu, negrib vilkt.. 🙁

    tekstu vispār nerāda, arī pašā programmas logā, tikai bildes..
    nez tas varētu būt saistīts ar to ka man abi ir AMD?

    Atbildēt
  14. Shadowbird

    Kad būs stable, tad arī varēs runāt par kaut kādu pārvilināšanu vai kaut ko. Šobrīd tas ir tikai un vienīgi web developeriem priekš lapu testēšanas. IMO.

    Atbildēt
  15. CooLynX Raksta autors

    .M., un 2004.gadā, ja nemaldos Mozilla dabūja $30mlj., bet Operai $1mlj. Tajā pašā laikā es vairāk sliecos domāt, ka Apple grib pārvilināt lietotājus, dodot iespēju ietestēt viņu programmatūru uz Windows.

    Atbildēt
  16. Shadowbird

    Starp citu, uzliku, palaidu, dažas lapas apskatīju, aizvēru. Vēlreiz nav izdevies palaist (nekas nenotiek). Moš pēc restarta…

    Atbildēt
  17. .M.

    Bet es jau neteicu ka tas ir vienīgais vai galvenais iemesls. Tik vien, ka saņemot (Mozillas gadījumā) $100M gadā par vienu iebūvētu search bar, tev ir lielāks stimuliņš un atbalsts kautko tādu darīt.

    Atbildēt
  18. j

    Džobss savā keynote stāstīja ka baros safari iekšā cau itunes, kuru lieto ļoti daudz windowsistu.
    pac uz maca lietoju FF, jo safari šībrīža versijai nav tabu. visādi citādi safari ir pārāks par firefox – ātrāks, precīzāks (viens no retajiem, kas iziet ACID testu btw), negļuko.
    cerams, ka kautkāda pluginu sistēma arī būs, jo web developer, firebug utml plugini ir ļoti jau nu noderīgi.

    Atbildēt
  19. cipis

    uzinstalēju, atvēru, pat nepalaidās apple lapa – parādījās paziņojums, ka vajagot pārinstalēt jo trūkstot vitāli svarīgas komponentes. Pārinstalēju. Tas neko nedeva – tieši tāds pats paziņojums un nevienu lapu nevar atvērt. Atinstalēju.
    Gaidam citu relīzi, kura cerams, ka ies.

    Atbildēt
  20. Šulcs

    P.S. Bet vispār tam Safari ir tieši viens liels bonuss — tas ir ideāls rīks grafomāniem dēļ text area resize iespējas. Pajem mazo komentāru lauciņu, izvelc pa visu ekrānu un pasaki visu, kas sakrājies. 😉

    Citādi — хуйня страшная. Taču prieks, ka ir iespēja patestēt, kā tad ābolīšu adeptiem tavs veikums izskatās.

    Atbildēt
  21. Krotow

    ļuko… mja, postēto apstrādā līdz pirmajam latviešu burtam 🙁

    Anyway pašas programmas gļuku jau ir mazāk. Cerams, ābolgrauži savu produktu ātri novedīs līdz kondīcijai un jau rudenī tas būs lietojams. Iespēja salīdzināt taisītās lapas uz Safari bez mac iegādes tiešām priecē. Vēl vajag FF Webdeveloper un Firebug pluginu Safari versijas un dzīve būs jau daudz skaistāka.

    Atbildēt
  22. j

    jaa, tabi tieshaam ir, bet by default izsleegti un es kaa macintosh lietotaajs preferencees nebiju ieliidis 🙂

    Shadowbird, es nekur neteicu, ka nav neviena cita browsera, kas prot iziet acid. bet tas nepiespiediis mani izmantot operu :E

    Atbildēt
  23. Avellano

    Stratēģijas teorijas – kādēļ Mac izlaida Safari priekš Windows. iPhone ietekme:
    http://www.itwire.com.au/content/view/12912/53/

    Atbildēt
  24. computer virus

    Man nekas nekarās. Jā latviskās zīmes pazūd, bet nekas nekarās.
    Varbūt kād/am/iem vajag iziet Windows instalācijas, konfigurācijas pamatkursus?

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *