Vai Latvijai vajag Abreni?

Izlasīju patriotisko ierakstu pie Kristapa par to, ka Abrene ir latviešu zeme. Nu labi, lai tā būtu. Esmu godīgi (ne)mācījies Padomju laika vēsturi, tad Latvijas laika un beigās tā arī neesmu sapratis kā patiesībā bija.

Bet vai visa tā ņemtne ap šo notikumu ir tā vērta? Tā vietā, lai sakārtotu valsti, tiek meklēti ienaidnieki un vaininieki kaut kur citur. Putins jau sen apsolīja mums ēzeļa ausis Abrenes vietā. Viņš gan teica Pitalovas, jo Abreni tak neatzīst. Pat ezim ir skaidrs, ka būs tā kā Vovka saka.

Es nezinu par ko tā visi cepās, bet, ja ticēt tai propogandai, ko pirms diviem gadiem rakstīja krievu presē, tad tā Abrene mums par velti nav vajadzīga. Raksts gan ir ieturēts padomju stilā, bet sākums ir gaumīgs un pat lasāms.

Если бы Латвия получила не «мертвого осла уши», а Пыталовский район, то ей бы пришлось расписываться в получении 14 800 душ, из них 7600 проживают в самом Пыталове. Несмотря на столь малочисленное население, Пыталово называется городом. За это надо сказать спасибо латышам: статус города они присвоили Пыталову в 1933 году, а советская власть отнимать его поленилась. Трудоспособными на территории района являются всего 4300 человек, Пыталовский район давно и прочно занимает в Псковской области второе место по безработице. Большинство жителей – русские. Латышами во время последней переписи себя назвали всего 76 человек, и те родным языком не владеют.

Šī anekdote mani nogāza.

«В Латвии национальная катастрофа. Вайра Вике-Фрейберга объявила России войну за Абренскую волость. 150 миллионов русских приехали в Ригу сдаваться». Это самый популярный в Пыталове политический анекдот.

2 thoughts on “Vai Latvijai vajag Abreni?

  1. karuuzo

    Es arī neesmu vēsturnieks, bet, cik esmu dzirdējis, Pitalova (Abrene) tika atdota Latvijai, lai viņa netraucētu Krievijā celt komunismu (tas tā, maniem vārdiem).

    Tā kā, Latvijai Abrene, tāpat kā Krievijai Latvija (es tā saprotu).

    Bet strīda ābols jau nav Abrene kā tāda, bet gan dzelzceļš, kurš iet no Rēzeknes uz Gulbeni [http://www.viss.lv/latvija.php?ek=1&lang=lat]. Nav trīs reizes jāmin, caur kurieni tas iet 😉

    m

    Atbildēt
  2. Bobis

    1. teksts: zeme un okupantu masa ir tik dazhaadas lietas, ka atguustot vienu, otra liidzi nav jaanjem.
    2. teksts: Pljennih nje bratj…

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *