Boot.lv žurnāls tiek slēgts

Ja godīgi, tad ziņa par to, ka žurnāls Boot.lv tiek slēgts mani pārsteidza. Nez kāpēc bija pārliecība, ka vismaz pusgadu viņi izvilks. Ja ņem vērā to, ka viņu lielākais konkurents, žurnāls “E-pasaule”, decembrī pārtrauca savu darbību, tad tīri teorētiski varēja pieļaut variantu, ka bez žurnāla palikušie lasītāji metīsies uz to, kas vēl ir palicis – Boot.lv un NEXT. Lai gan neesmu kompetents, lai novērtētu šos žurnālus, bet izskatās, ka toreiz komentāros zem raksta par žurnālu tā žults bija pamatota.

Acīmredzot Latvija ir pārāk maza valsts un DATORTEHNIKAS žurnālam, kura sākotnējā vērtība bija nieka 0.90 Ls, bet saturs krietni bagātāks par konkurējošajiem izdevumiem, lasītājiem nebija naudas. Savukārt portāls, attīstījās un katru dienu ieguva arvien vairāk apmeklētājus, kā rezultātā uz doto brīdi interneta portāla apmeklējums sastāda 50’000 unikālu cilvēku mēnesī, pārspējot jebkura Latvijas tehnikas žurnāla pārdošanas apjomus vairākas reizes, kļūstot par nozares līderi. Drukātai presei Latvijā nekad nebūs iespējams sasniegt šādus apjomus.

Tāpēc Janvāra vidū tika nolemts projektu, kas kompānijai ienesa tikai un vienīgi pamatīgus zaudējumus savlaicīgi slēgt un attīstīt portālu, kurš Latvijā ir vadošais mēdijs tehnikas nozarē.

Manuprāt, vienīgā vērtīgā lieta tajā lapā ir zābaku forums. Varbūt saturiski tur nekā prātīga nav, bet vismaz kaut kāda dzīvība kūsā (lai nu tā būtu, ja es kļūdos). Ja uzradīsies kāds spēcīgāks vortāls ar līdzīgu forumu, tad varu derēt, ka sakarīgā foruma daļa ātri vien pametīs šīs viesmīlīgās telpas un atkal būs dimbā. Manā skatījumā – sākumā būtu jāuztaisa lietojama lapa, tad jāpiedāvā kvalitatīvs saturs un jābūt atgriezeniskai saitei ar lasītāju, tad var domāt par kvalitatīvu trafiku, lai gan tauta it kā pie viņiem staigā. Interesanti cik viņu trafiks ir kvalitatīvs? Visu laiku kladzināja, ka žurnāls ir pats labākais un lasītākais – tāds čiks vien iznāca. Tagad kladzina, ka tauta staigā. Nu labi, pagaidīsim pavasari un paskatīsimies, kas tur labs sanāks, lai gan es diezgan skeptiski uz to pasākumu skatos, jo diemžēl neviens no viņu veidotajiem projektiem tā arī nav spējis aizraut.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *