Kas mūs sagaida 2006.gadā?

No vienas puses jau ļoti gribētos, lai mūsu kiosku vai veikalu plauktos parādītos jauni žurnāli par IT vai tehnikas lietām, internetā atvērtos jauni vortāli, kas piedāvātu kvalitatīvu lasāmvielu nevis vienkārši atgremotu viens otru, mēs beidzot ievēlētu “pareizu” valdību, kas nezog un pilda savus pienākumus pēc labākās sirdsapziņas, mums visiem beidzot būtu kāds jūtams labums no Eiropas Savienības, jo celtos labklājības līmenis valstī un prezidentei nebūtu jābola lielas acis, un jātaisa komisijas, kas pētītu šo dīvaino situāciju ar tautas “balsošanu ar kājām”.

Nezinu kāpēc, bet man ir tāda pārliecība, ka kārtējā vēlēšanu izrādē mēs izpildīsim savu pilsonisko pienākumu un nobalsosim par tiem pašiem vēžiem, kas būs sabāzti spožākā iepakojumā, bet “balsojumā ar kājām” piedalīsies atlikusī Latvijas iedzīvotāju daļa. Acis bolīt varētu sākt arī Cūkmens jeb Šreks (nezinu kā tagad moderni viņu sauc), kas līdz šim uzskatīja, ka aizbrauc tikai nekvalificētais darba spēks, jo nebūs, kas maksā nodokļus un nebūs, ko zagt…

Runājot par IT lietām. Žurnāls E-pasaule šogad visticamāk, ka vairāk neiznāks. Oficiālās informācijas pagaidām nav, bet tas ir tikai laika jautājums. Iespējams, ka kāds žurnālu nopirks un turpinās iesākto, lai gan es kaut kā šaubos par to. Rakstu arhīvs jau šobrīd ir daļēji nepieejams. Daļēji, jo pa taisno piekļūt nevar, bet var padot pareizus parametrus un tikt pie rakstiem. Piemēram, mums ir raksts http://www.e-pasaule.lv/00604483 no kura paņemam pirmos 3 ciparus, kas nozīmē sadaļas numuru un atlikušos 5, kas ir attiecīgā raksta id. Saliekot to visu kopā un nometot liekās nulles mēs iegūstam adresi, kas atvērs vēlamo rakstu http://www.e-pasaule.lv/?sadala=6&id=4483.

Kas mums paliek? Palicis ir tikai Next un jaunpienācējs Boot. Pēdējam gan agrāk bija atsevišķa žurnāla adrese, kas tagad ir pazudusi. Pieļauju domu, ka tās dīvainības, kas notiek pēdējā laikā šajā vortālā ir saistītas ar jaunās versijas izstrādi. Ja agrāk es tur iegriezus reizi mēnesī, tad tagad jau iegriežos katru otro dienu, jo ir ļoti interesanti, kādus pigorus viņi atkal izstrādās. Vienu reizi uz pāris dienām noķēru momentu, kad pie kādas no slavu dziesmām par kārtējo “foršo” žurnāla numuru bija atļauti komentāri, tad nu tauta izmantoja izdevību un tā atvilka, ka maz neliekās. Pēc tādām atsauksmēm žurnāla vadība laikam nolēma, ka tāds hokejs viņiem nav vajadzīgs un atslēdza komentēšanas iespējas visā vortālā. Lūk.

Žurnālu pats neesmu lasījis, vienreiz gan sanāca nedaudz pašķirstīt, bet tas arī bija viss. Varu teikt to, ka vizuāli žurnāls ir ļoti pievilcīgs un kopš pirmā numura ir progresējis. Par saturu gan neko nemācēšu teikt. Bet, ja reiz žurnāla veidotāji turpina dziedāt slavu dziesmas, tad jau laikam viss notiek un žurnāls attīstās. Next pat neesmu rokās turējis.

Runājot par internetu. Ja mūs visus nesasēdinās cietumos par pirātismu vai braukšanu pie stūres alkohola reibumā, tad līdz gada beigām katram otrajam sevi cienošam interneta lietotājam būs savs blogs kurā tiks aprakstīti piedzīvojumi pēc kārtējā alkohola lietošanas pasākuma kā arī atgremots citu blogu saturs. Tālāk šos blogus atgremos dažnedažādie vortāli un portāli. Domāju, ka parādīsies arī kāds jauns satura piegādātājs garīgai barībai, bet nekas nopietns un visticamāk, ka nebūs ar IT saistīts. Varētu attīstīties arī korporatīvā blogošana.

One thought on “Kas mūs sagaida 2006.gadā?

  1. Atbalss: Kāpēc pajuka žurnāls E-pasaule » Pods.lv - Latvijas interneta pods

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *