CSS izkārtojuma revolūcija

Uzcepu nelielu rakstiņu webizstrādātājiem kuri interesējas par vairākkolonnu CSS izkārtojumiem.

Patiesībā tā to nodēvēja Eric Meyer savā ierakstā par labākā izkārtojuma meklējumiem. Vienkārši ar CSS ir tāpat kā ar citām tehnoloģijām – vienu un to pašu lietu var realizēt dažādos veidos, bet ne visi varianti ir vienlīdz labi, jo katram no tiem ir savi plusi un mīnusi, rezultātā sanāk izšķirties par labu vienam un tajā pašā laikā pabīdīt malā kaut ko citu. Un beigās tāpat pie visa ir vainīgi nabaga izstrādātāji, kas cīnās ap šiem izkārtojumiem, mēģina iztukšot alus jūras un plēš matus uz galvas, apmētā ar akmeņiem visus, kas nelieto pareizos pārlūkus vai arī vēl trakāk – izstrādā tos.

One of the article’s primary aims is nothing less than enabling multi-column layout using no extra markup (beyond a div to enclose each column’s content) and allowing the columns to be in any document source order. Impossible? No. It appears to have done just that in all current browsers, and several non-current browsers as well.

Pirmkārt, es gribēju piesaistīt uzmanību šim rakstam In search of the One True Layout kā tādam, lai izstrādātāji apgūtu jaunu paņēmienu kā veidot lapas ar CSS izkārtojumu un panāktu tik ilgi gaidīto (tabulu) efektu, kas varbūt pat strādā ārpus testa vides, neizmantojot tabulas un papildus viltības un, otrkārt, protams, kārtējo reizi, lai parādītu to, ka Firefox izstrādātāji uzklausa web lapu izstrādātājus un labo kļūdas, ja viedoklis ir labi argumentēts, kā šajā gadījumā.

Problēma bija tajā, ka iekš Gecko 1.8 tika ielaista kļūda ar negatīvām malām (margin) kā rezultātā uz Firefox 1.5 betām šis revolucionārais izkārtojums, kas strādā uz visiem citiem pārlūkiem tajā skaitā arī uz iepriekšējām Firefox versijām, vairs nestrādāja. Вот блин… tālāk seko dažādi vārdnīcā neatrodami vārdi vietējā izloksnē jeb kā teiktu komandējumos esošie koderi Yorbunnywrote

Lai saprastu kā šī problēma izpaužas dabā, uztaisīju ekrānuzņēmumus ar 3 kolonnu izkārtojumu uz Firefox 1.5 neizlabotās versijas un to pašu lapu jau pēc veiktajiem labojumiem kā tas izskatīsies Firefox 1.5 fināla versijā (šodienas “hourly branch” versijā jau to var notestēt). Ja kādam radās vēlme paeksperimentēt ar revolucionāro CSS izkārtojumu, tad to var darīt šim mērķim speciāli veidotajā lapā ar dinamiski ģenerējamu izkārtojumu.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *